Srpska lista: Saša Z. najnovija žrtva opšteg plana Prištine za progon Srba sa KiM

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Jul.2024, 16:10

Srpska lista: Saša Z. najnovija žrtva opšteg plana Prištine za progon Srba sa KiM

Srpska lista saopštila je danas da sinoćno hapšenje Saše Z. (39) iz Beograda na prelazu Merdare zbog stavova koje je objavljivao na društvenim mrežama govori u prilog činjenici da je i verbalni delikt postao alat za institucionalni pritisak i progon Srba sa KiM.

Srpska lista navodi da se hapse čak i u trenutku kada idu da odaju počast nevino stradalim sunarodnicima u Starom Grackom, "na jednom od mesta najvećih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zločina na ovim prostorima i to pred očima međunarodne zajednice".

"Posebno iritira činjenica da Priština koristi bilo šta kako bi maltretirala Srbe a do danas nije učinila ništa da se otkriju oni koji su počinili teške zločine nad Srbima", navodi Srpska lista.

Navode da "nema presude ni za one koji su pucali u srpsku decu za Badnje veče u Gotovuši, nema presude za parapolicijske jedinice koje su upucavale Srbe na Bistričkom mostu, prebijali i svakoga dana ugnjetavaju Srbe na severu, a o zločinima poput Starog Gracka čiju godišnjicu danas obeležavamo nema ni govora".

"Odgovorno tvrdimo da pored Aljbina Kurtija i Dželala Svečle ne postoji bilo ko da je odgovorniji za širenje verske i nacionalne mržnje te totalno uništavanje međuetničkih odnosa na Kosovu i Metohiji, pa ako je to osnov za hapšenje onda bi oni trebali da budu prvi na listi za hapšenje", zaključili su oni.

Na administrativnom prelazu Merdare sinoć je uhapšen Saša Z. (39) iz Beograda dok je putovao na KiM kako bi učestvovao na Memorijalnom fudbalskom turniru u selu Staro Gracko kod Lipljana, uoči obeležavanja 25 godina od masakra 14 srpskih žetelaca. On je, kako je saopštila kancelarija za KiM priveden pod izgovorom da je na društvenim mrežama širio sadržaj koji se ne dopada vlastima u Prištini i kritikovao takozvanu Oslobodilačku Vojsku Kosova zbog čega mu se na teret stavlja navodno širenje rasne i verske mržnje.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.