Stoltenberg u Prištini: Razmatra se trajno povećanje prisustva NATO na Kosovu

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 20.Nov.2023, 18:19

Stoltenberg u Prištini: Razmatra se trajno povećanje prisustva NATO na Kosovu

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg rekao je u ponedeljak u Prištini da povećanje vojnog prisustva na Kosovu za 1.000 vojnika pokazuje koliko Alijansa ozbiljno shvata nasilje koje je izbilo poslednjih meseci na Kosovu, dodajući da se razmatra da li bi to povećanje trebalo da bude trajno. Stoltenberg je na konferenciji za novinare sa predsednicom Kosova Vjosom Osmani istakao važnost stabilnosti u regionu Zapadnog Balkana. On je dodao da KFOR, vojna misija NATO na Kosovu, sprovodi...
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stoltenberg: NATO će učiniti sve da se ne ponovi nasilje iz maja i septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Nov.2023

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izjavio je danas u Prištini da će Alijansa učiniti sve da se ne ponovi, kako je rekao, nasilje koje je viđeno u maju u Zvečanu, kao i u Banjskoj, 24. septembra, poručivši da je važno da se nađu odgovorni kako bi se pokazalo da takvo nasilje ne ponovi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stoltenberg u Prištini: Mir i bezbednost na Kosovu ne treba da budu dovedeni u pitanje

Izvor: NoviMagazin.rs, 20.Nov.2023

Generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg izjavio je danas u Prištini da mir i bezbednost na Kosovu ne treba da budu dovedeni u pitanje i kao ključni korak ka održivom miru u regionu izdvojio osnivanje Zajednice opština sa srpskom većinom (ZSO).

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Počinioci napada u Banjskoj moraju odgovarati, poručio Stoltenberg nakon sastanka sa Vučićem

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 21.Nov.2023, 10:53

Počinioci napada u Banjskoj moraju biti privedeni pravdi, izjavio je generalni sekretar NATO-a Jens Stoltenberg u Beogradu, nakon sastanka sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. "Pozdravljamo to što je Srbija spremna da sarađuje", rekao je Stoltenberg na zajedničkoj konferenciji za novinare...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.