Pozornik u svakom niškom kvartu, a izbor načelnika policije uz saglasnost gradske vlasti

Izvor: JužneVesti.com, 25.Maj.2024, 16:00

"Pozornik u svakom niškom kvartu, a izbor načelnika policije uz saglasnost gradske vlasti"

Da bi se pojačala bezbednost građana u Nišu, svaki kvart dobiće svoje pozornike, načelnik policije postavljaće se uz saglasnost gradske vlasti i obaveštavaće gradonačelnika o svemu što se događa u Nišu, privrednici će imati bolje uslove, a niški aerodrom biće vraćen Gradu, neki su od planova Narodne stranke ukoliko osvoje vlast u Nišu.

Predstavnici koalicije "Ujedinjeni-nada za Niš" ; foto: "Niš, moj grad" Narodna stranka na lokalne izbore u Nišu izlazi u okviru >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << koalicije “Ujedinjeni – nada za Niš“, a potpredsednik Narodne stranke Nebojša Bogdanović ističe da će im bezbednost građana biti prioritet ako 2. juna dođe do promene vlasti.

Obećavamo da će biti pojačana bezbednost naših sugrađana, pošto je sada na najnižem nivou. Svaki kvart mora da dobije svoje pozornike koji će delovati i preventivno i biće vidljivi na ulicama, pa će građani imati kome da se obrate. Neće na ulicama biti samo saobraćajni policajci, koji se ponašaju kao haračlije koje samo pune budžet kaznama i manje se brinu o bezbednosti - rekao je Bogdanović.

Plan je i da MUP načelnika niške policije može da postavi samo uz saglasnost gradske vlasti i da šef policije obaveštava gradonačelnika, kako je rekao, “kao domaćina u kući, o tome šta se radi po pitanju bezbednosti u gradu”.

Povećaćemo standard građana, a uslov za to su dve kapitalne mere. Prva je vraćanje regionalne privredne komore Nišu, koja je oduzeta i ’odneta’ u Beograd. Niški privrednici moraju da imaju relevantnog zastupnika svojih interesa i da ga oni biraju, a ne da ga postavlja Beograd. U Nišu za sve kadrove mora da se pita Niš - navodi Bogdanović.

Osnivanje slobodne zone, kakvu imaju Pirot i Vranje, druga je mera za povećanje životnog standarda građana, a ono što je Nišu neophodno prema rečima Nebojše Bogdanovića je vraćanje aerodroma “Konstantin Veliki” u vlasništvo Grada Niša.

Niški aerodrom je otet i on mora biti vraćen Nišu, ne može u Beogradu da se odlučuje o poslovanju niškog aerodroma - ističe Bogdanović.

Podestimo, kandidat za gradonačelnika koalicije “Ujedinjeni – nada za Niš“ je Miodrag Stanković.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.