Šta nam donose novi medijski zakoni? - Panel diskusija u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 25.Sep.2023, 12:39

"Šta nam donose novi medijski zakoni?" - Panel diskusija u Nišu

Kakva rešenja sadrže novi nacrti, da li će ti doprineti poboljšanju medijske scene i informisanosti građana ili su u suprotnosti sa Medijskom strategijom, neka su od pitanja na koja će govornici pokušati da odgovore u panel diskusiji koja će biti održana u utorak, 26. septembra od 10 sati u prostoru City smart kluba.

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija Vlade Srbije uputilo je na javnu raspravu Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima i Nacrt zakona o elektronskim >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << medijima, koja će trajati do 7. oktobra.

Tim povodim biće organizovane panel diskusije u Nišu, a kao prva tema izdvojen je Nacrt zakona o javnom informisanju i medijima. Tu će govoriti generalna sekretarka Saveta za štampu Gordana Novaković, glavni i odgovorni urednik Južnih vesti Milan Zirojević, predsednik niškog Odbora za ljudska prava Dragan Đorđević, predsednica Upravnog odbora Asocijacije nezavisnih lokalnih medija Lokal pres Marija Obradović i Tamara Filipović Stevanović iz NUNS-a kao moderator.

Drugi panel od 11:45 baviće se Nacrtom zakona o elektronskim medijima, a o tome će govoriti član Radne grupe za izradu Zakona o elektronskim medijima Rade Veljanovski, direktorka TV Zona Slađana Ostojić, pravni ekspert iz CRTA-e Vladana Jaraković, kao i izvršna direktorka, Fondacija Slavko Ćuruvija Ivana Stefanović koja će biti moderator.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.