U Nišu obeležena prva besplatna parking mesta za borce

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jun.2024, 15:15

U Nišu obeležena prva besplatna parking mesta za borce

Prvo od najavljenih 18 parking-mesta na kojima će besplatno moći da se parkiraju isključivo članovi boračkih udruženja, obeleženo je u Ulici Lole Ribara, ispred sedišta Udruženja boraca u centru Niša. Do kraja nedelje bi, prema najavama iz Parking servisa, trebalo da budu obeležena i preostala mesta koja će biti na još 9 različitih lokacija.

foto: FB strana Dragana Sotirovski Besplatna parking mesta za borce će biti, pored ovog u Ulici Ive Lole Ribara, u Mačvanskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ulici, Zetskoj ulici, na Keju Kola srpskih sestara, u Prijezidnoj ulici, Obrenovićevoj, na Keju Mike Paligorića, u Ulici Franca Romana i u Ulici Nade Tomić, kaže Ivan Krstić, veteran 63. padobranske brigade i koordinator boračkih udruženja.

Lokalna samouprava je izašla u susret i ovo je još jedan veliki gest, koji je možda učinjen prvi put u Nišu u odnosu na celu Srbiju. Zvanično imamo deset lokacija, ali imaćemo 18 parking mesta. Ovo je još jedan boljitak za borce, što znači da borci, koji su učesnici oružanih sukoba devedesetih godina, nisu zaboravljeni - rekao je Krstić.

Zasad je obeleženo jedno parking mesto, a kako kaže Jelena Nešić iz Parking servisa, planirano je da sva mesta budu obeležena do kraja nedelje.

U crvenoj zoni parkiranje će biti moguće do sat vremena, a u zelenoj do dva sata. Parking-mesta će biti vidno obeležena vertikalnom signalizacijom i dodatnom tablom, na kojoj će pisati da je mesto namenjeno samo za osobe koje poseduju određenu nalepnicu. U početku će to biti rešenje koje će dobiti od svog udruženja i mogu da koriste ta parking-mesta ograničeno - rekla je Jelena Nešić.

U Nišu je zvanično upisano 4.000 boraca, kaže Krstić, ali je procena da ih ima još oko 3.000.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.