Најуспешнији полазници студентске стручне праксе у јавној управи посетили Европски институт за јавну управу

Izvor: GradskeInfo.rs, 06.Jun.2024, 11:31

Најуспешнији полазници студентске стручне праксе у јавној управи посетили Европски институт за јавну управу

Десет студената, који су се показали као најбољи полазници студентске стручне праксе у органима јавне управе у академској 2023/2024. години, посетили су Европски институт за јавну управу (ЕИПА) у Мастрихту. Фото: PrtSC/Универзитет у Новом Саду Европски институт за јавну управу у Мастрихту >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је репрезентативни центар изврсности и стручног усавршавања запослених у европским институцијама и јавним управама широм Европе.
Реч је о институцији која има вишедеценијско искуство у домену унапређења знања, вештина и способности запослених у институцијама ЕУ и администрацијама како држава чланица ЕУ, тако и држава које нису чланице ЕУ и која остварује блиску сарадњу са еминентним универзитетима у оквиру које се спроводе успешни програми студентске стручне праксе. Студенте је на Аеродрому „Никола Тесла“ у Београду испратила министарка државне управе и локалне самоуправе Јелена Жарић Ковачевић.
Посета је реализована уз подршку Министарства државне управе и локалне самоуправе, уз организациону и финансијску подршку Регионалне школе за јавну управу (РеСПА), која је на прошлогодишњем сајму студентске стручне праксе у јавној управи проглашена Партнером године за изузетан допринос промоцији и подршци развоју ове иницијативе.
Студенти су у оквиру ове посете имати прилику да се упознају са надлежностима Европског института за јавну управу, механизмима сарадње Института са државама чланицама ЕУ, иновацијама у јавним управама држава чланица ЕУ, али и да посете Универзитет у Мастрихту и сазнају више о систему учења занованом на проблемима (PBL), начину на који се управља талентима и остварује сарадња у организовању и спровођењу студентске праксе у европским институцијама и јавним управама чланица ЕУ.
Програми студентске стручне праксе у јавној управи, које је иницирало и координира Министарство државне управе и локалне самоуправе, у сарадњи са пет државних универзитета, међу којима је и Универзитет у Новом Саду, у партнерству са више од 70 државних органа и органа јединица локалне самоуправе, представљају један од најуспешнијих пројеката у реформи јавне управе. Циљ ових програма је пружање подршке високошколским установама у школовању кадра какав је потребан јавној управи, али и стварање једнаких могућности за све студенте да још у току студија стекну прво искуство у струци за коју се школују, унапреде своја практична знања и вештине и припреме се за излазак на конкурентно тржиште рада.
Koje izgovore novosadski studenti najčešće koriste za odlaganje spremanja ispita

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Најуспешнији полазници студентске стручне праксе у јавној управи посетили Европски институт за јавну управу се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.