Uskoro lekarski Sudovi časti u Vojvodini

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2008, 22:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro lekarski Sudovi časti u Vojvodini

NOVI SAD - Lekarski Sudovi časti počeće da rade polovinom januara, nakon što budu usvojeni poslovnici o radu u Lekarskoj komori Vojvodine.

Pacijenti koji misle da su oštećeni nesavesnim radom lekara, kojima je tražen novac za operaciju i koji imaju primedbe na neljubaznost medicinskog osoblja, obraćaju se Lekarskoj komori. Žalbe mogu podneti i lekari na rad kolega.

Kako za Radio 021 kaže predsednik Lekarske komore Vojvodine, Zoran Bulatović, ova institucija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << proceniće da li će problem biti rešen na komisiji za posredovanje ili će Sud časti pokrenuti postupak.

Pred Sudom časti može da odgovara samo član lekarske komore, rad Suda je javan, a u njemu će biti angažovani pravnici. Kazne za lekare kreću se od opomena, novčanih kazni, do privremenog ili trajnog oduzimanja licence.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.