Zorić: Bićemo ponosni domaćini mladim atletičarima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Dec.2008, 15:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zorić: Bićemo ponosni domaćini mladim atletičarima

NOVI SAD - Direktor Evropskog atletskog prvenstva za juniore Stevan Zorić izjavio je danas da bi do polovine maja trebalo da budu završeni svi radovi na stadionu "Karađorđe" i ostalim objektima i terenima za takmičenje, kako bi Novi Sad sledećeg leta bio "ponosni domaćin jednog od najvećih sportskih takmičenja poslednjih decenija u našoj zemlji".

"Biće nam sasvim dovoljno da Zavod za izgradnju grada (ZIG) ispuni ono što je predviđeno planom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i programom priprema šampionata i uz obećanu i zagarantovanu podršku Ministarstva sporta, pokrajine i grada domaćina očekujemo da ćemo biti potpuno spremni za taj veliki skup", rekao je on Tanjugu.

Napomenuvši da je samom dodelom 20. atletskog prvenstva kontinenta za juniore Evropska atletska federacija (EAA) ukazala ogromno poverenje našoj zemlji, Zorić je naglasio da je šampionat u Novom Sadu od 23. do 26. jula "prelomni događaj za našu atletiku", koji mora da bude pripremljen i održan na najvišem nivou.

"To veliko poverenje evropske atletike moramo da opravdamo kako zbog organizovanja budućih takmičenja u Srbiji tako i zarad budućnosti naše atletike uopšte", kazao je on i dodao da do sada sve ide po planovima ali i da ima još mnogo da se uradi kao i da u tim pripremnim radnjama ne sme da bude ni najmanje greške.

Predstavnici EAA već su obavili nekoliko poseta Novom Sadu i te njihove kontrole biće nastavljene, tako da će sve morati da bude u najboljem redu kako bi više od 2.000 učesnika prvenstva i isto toliko gostiju iz 50 zemalja imalo uslove po najvišim standardima.

Predsedniku EAA Hansjorgu Vircu je, prilikom njegove nedavne posete Novom Sadu, rečeno da će pokrajina i grad na vreme i najprofesionalnije ispuniti sve preuzete obaveze za predstojeći sampionat.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Zorić: Bićemo ponosni domaćini mladim atletičarima

Izvor: RTS, 17.Dec.2008

Direktor Evropskog atletskog prvenstva za juniore Stevan Zorić izjavio je da bi do polovine maja trebalo da budu završeni svi radovi na stadionu "Karađorđe" i ostalim objektima i terenima za takmičenje, kako bi Novi Sad sledećeg leta bio "ponosni domaćin jednog od najvećih sportskih takmičenja...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.