Partizanov pobednički niz na testu u Kruševcu

Izvor: B92, 01.Okt.2023, 10:01

Partizanov pobednički niz na testu u Kruševcu

Fudbaleri Partizana pokušaće da nastave seriju pobeda i da, nakon remija TSC-a, preuzmu čelo tabele Superlige Srbije.

Crno-beli su nanizali šest trijumfa, u svojim redovima imaju najboljeg golgetera lige (uz Zvezdinog Krasoa), veliku navijačku podršku na gostovanjima pa i ovaj pod Bagdalom može doneti nastavak serije.

Svi u Partizanu su od meča sa Železničarem bili fokusirani na derbi sa Zvezdom do kojeg, na kraju, nije došlo, pa se ekipa morala brzo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prebaciti na razmišljanje o kvalitetima i manama drugog rivala.

"Ne bih rekao da je olakšavajuća okolnost što nismo igrali derbi (protiv Crvene zvezde), jer smo se pripremali za tu utakmicu... Ali, se to sad sve promenilo. U septembru smo imali samo tri utakmice, i mi i Napredak smo malo ispali iz takmičarskog ritma", rekao je u najavi meča trener Partizana Igor Duljaj.

Napredak nije Zvezda, ali....

"Napredak je tradicionalno izuzetno težak protivnik za Partizan, mnogo puta nam je oduzimao ključne bodove. Očekuje nas teška utakmica. Dobro je što je utakmica pomerena za dan ranije, pošto će biti lepa prilika da veliki broj navijača dođe i pogleda lepu fudbalsku predstavu", dodao je Duljaj.

Posle remija TSC-a u Lučanima pobeda bi Partizanu donela i prvo mesto na tabeli i vrlo važno dopumpavanje samopouzdanja pred nastavak sezone koju su crno-beli, uprkos evropskom debaklu i tragičnom klupskom trenutku, ipak dobro počeli.

Partizanova obrana nije bila spektakularna do sada, ostala je nesavaladana samo u meču protiv Vojvodine i Sabaha u Humskoj, dok je u svim ostalim kapitulirala. Srećom po Duljaja, ofanzivni deo tima radi dobar posao i briše sve fleke koje napravi defanziva, i zasad taj deo tima donosi prevagu i dobar plasman na tabeli.

Partizan pred 10. kolo ima odigranih sedam utakmica, bod više i meč manje od večitog rivala Zvezde koja je u subotu uz mnogo muke savladala niški Radnički.

Superliga, 9. kolo

Petak

Vojvodina - IMT 2:1 (1:1)

Ivanović 12, 72 - Luković 41

Subota

Spartak – Čukarički 0:3 (0:2)

Adžić 13, Miladinović 25, Ivanović 76

Crvena zvezda – Radnički Niš 1:0 (1:0)

Ivanić 13

Mladost – TSC 1:1 (0:1)

Tumbasević 90+2 – Pantović 28

Nedelja

16:00 Radnik - Javor

17:00 Napredak - Partizan

18:00 Železničar - Radnički 1923

Ponedeljak

19:00 Voždovac - Novi Pazar

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.