Talibani spremni za dijalog o bezbednosti sa Rusijom — delegacija na SPIEF-u

Izvor: Vostok.rs, 11.Jun.2024, 18:00

Talibani spremni za dijalog o bezbednosti sa Rusijom — delegacija na SPIEF-u

Predstavnici talibanskog pokreta spremni su za dijalog sa Rusijom o bezbednosti, izjavio je vršilac dužnosti ministra za rad i socijalna pitanja Avganistana Abdul Umari u specijalnom intervjuu za TASS na marginama Međunarodnog ekonomskog foruma u ​​Sankt Peterburgu (SPIEF) .
„Želeli bismo da imamo dobre odnose sa Rusijom u smislu širenja takvih veza“, izjavio je on, odgovarajući na pitanje o tome. „Mi cenimo nameru Rusije da isključi pokret sa spiskova zabranjenih“, dodao je Umari. Prethodno je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova u intervjuu za TASS izjavila da se rad na mogućem isključenju talibanskog pokreta sa liste zabranjenih organizacija zasniva na neophodnosti interakcije sa njima, uključujući i borbu protiv terorizma. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.