NOVA INVESTICIJA: Porsche planira da gradi fabriku na Balkanu

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Sep.2023, 09:11

NOVA INVESTICIJA: Porsche planira da gradi fabriku na Balkanu

Nemački gigant ujedno gasi brend koji je preuzeo od Rimca.

Porsche privodi kraju planove za izgradnju fabrike pogonskih sistema za električne bicikle u Hrvatskoj, saznaje Jutarnji list. Biće to prva fabrika nemačkog automobilskog giganta u Hrvatskoj i njegova prva grinfild investicija u toj zemlji.

Ovo je druga značajna investicija u domaću proizvodnju u oblasti mobilnosti, automobilske industrije, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od kada je Rimac grupa najavila i započela izgradnju sopstvene fabrike u Svetoj Nedelji kod Zagreba.

Greyp se gasi

Detalji o Porscheovoj fabrici pogonskih sistema za električne bicikle još nisu poznati. Svi osim jednog. Zbog svog fokusa na objekte i brendove koje je ranije imao, kao što su Porsche i FAZUA, nemački gigant će "usisati" tehnologiju i znanje stvoreno u kompaniji Greyp Bikes i ugasiti taj brend.

Sve ovo se dešava dve godine otkako je Porsche grupa preko Porsche eBike Performance preuzela startup Greyp Bikes od Rimca. Bila je to jedna od najvećih akvizicija u Hrvatskoj do sada.

Procenjuje se da je Porsche eBike Performance platio 100 miliona kuna ili 13,3 miliona evra za Greyp Bikes. Prvobitno je Porsche najavio da će zadržati brend, što je i činio do ove godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.