Izvor: Luftika.rs, 07.Sep.2024, 16:05

9 „vesnika jeseni“ koji mogu da naškode vašem psu

Stare pletene korpe, lampioni, gomile lišća… sve su to stvari koje zauzimaju mesta u dvorištima u ovo doba godine i gotovo po pravilu privlače pažnju psima. Mnogi ljubimci neće imati probleme ako tu i tamo nešto gricnu, ali neki predmeti ili plodovi jeseni mogu da budu veoma toksični.
Da bismo pomogli da razlikujete štetno od bezopasnog, evo šta veterinarski toksikolozi kažu o devet uobičajenih predmeta koji se nalaze na otvorenom tokom jeseni i kako mogu uticati na psa koji ih grize ili pojede.
1. Lišće Glavna stvar na koju treba obratiti pažnju kad su u pitanju gomile lišća je pojava buđi na njima. Listovi na kojima se razvije buđ mogu izazvati ozbiljne neurološke probleme kod pasa koji ih pojedu.
Jesenje...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.