BBC planira da otpusti 500 radnika u roku od dve godine

Izvor: Advertiser-Serbia.com, 24.Jul.2024, 16:03

BBC planira da otpusti 500 radnika u roku od dve godine

Povodom objavljivanja svog godišnjeg izveštaja, BBC je ukazao da je njegova radna snaga pala za skoro 2.000 radnih mesta ili deset odsto u poslednjih pet godina.

„Do kraja marta 2026. očekujemo smanjenje za oko 500 radnih mesta“, navodi BBC u saopštenju.

Pored godišnjeg plana uštede od 594 miliona evra koji je objavljen pre dve godine, BBC sprovodi i dodatni plan za smanjenje potrošnje na 237 miliona evra, koji je najavila prošlog marta.

Bitna medijska >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << institucija Velikoj Britaniji je na meti kritika od strane konzervativaca, koji su izgubili vlast od laburista tokom parlamentarnih izbora 4. jula.

Suočena je sa odlivom mlade publike iz tradicionalnih medija u korist društvenih platformi i mreža, kao i sa sve većim preispitivanjem načina finansiranja.

U martu je njen generalni direktor Tim Dejvi rekao da BBC ispituje različite opcije za reformu naknade za licencu, svog glavnog izvora finansiranja, nakon 2028. godine, kada ističe aktuelna povelja.

Izvor: Agencije

Photo by Nathan J Hilton, Pexels

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.