Gde ima kreativnosti, ne fali para

Izvor: Mondo, 19.Avg.2015, 06:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gde ima kreativnosti, ne fali para

Već smo viđali ukrasne žardinjere za cveće napravljene od automobilskih guma, a sada smo videli i fotelju od tog materijala!

Kada smo sa studentima otputovali u Berlin, u organizaciji Evropskog pokreta Srbije, vodiči su nas odveli u Centar za umetnost i urbanistiku. U šali smo taj prostor nazivali skladištem, ali zapravo je reč o nekadašnjoj fabrici, koja je preuređena i prilagođena za potrebe umetnika, koji ovde žive i rade.

Dok smo obilazili Centar, na velikoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << terasi zatekli smo i jednog umetnika kako vredno radi na svom umetničkom delu, a pored smo ugledali tri fotelje - napravljene od automobilskih guma.

Naš vodič, Elizabeta, objasnila nam je da su fotelje delo jednog od umetnika koji tu boravi, i da ih sprema za predstojeću izložbu, koju jednom sedmično organizuju u Centru za umetnost i urbanistiku.

 Dobra ideja za baštu ili terasu, zar ne?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.