Izvor: Advertiser-Serbia.com, 22.Sep.2023, 08:19

Hoće li Nemačka uvesti ograničenja reklamiranja alkohola?

Da bismo konačno stavili katanac na divlju ponudu alkohola i duvanskih proizvoda, potrebne su nam vrlo jasne smernice, npr. kada se ograničavaju reklame„, rekao je Burkhard Blinert (Blienert) za dpa.

U Nemačkoj se, rekao je, korišćenje alkohola shvata previše olako.

Korak u dobrom smeru bila bi upozorenja na etiketama, poput onih koje Irska planira da uvede od 2026. godine.

Informacije o nivoima i mogućim opasnostima po zdravlje svakako >> Pročitaj celu vest na sajtu Advertiser-Serbia.com << su dobar temelj kako u Irskoj tako i kod nas da informišamo ljude koliko su i male količine alkohola nezdrave„, rekao je Blinert.

Ali ocenio je da to nije dovoljno, jer su upozorenja često namenjena samo jednoj ciljnoj grupi, poput trudnica. Blinert je rekao da je dobar i recept Francuske, gde se već pri reklamiranju alkohola ukazuje na rizike.

I reklame uveliko utiču na to koliko će ljudi obratiti pažnju na alkohol. To se odnosi i na one koji već imaju ozbiljan problem sa zavisnošću i koji su zbog toga još manje sposobni da se zaštite.

Oglašavanje alkohola prvo treba zabraniti tamo gde će dopreti do dece i mladih – na društvenim mrežama, na internetu, u udarnim terminima na televiziji i radiju, do 23 sata, rekao je Blinert.

Poverenik je rekao da razgovara s ministrima porodica i poljoprivrede, između ostalih, kako bi tokom ovog saborskog zasedanja progurali strože propise.

Izvor: SEEbiz

Nastavak na Advertiser-Serbia.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Advertiser-Serbia.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Advertiser-Serbia.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.