LAVROV NIKAD OŠTRIJI: NATO je Srbiji OTEO Kosovo bez referenduma, bila je to GRUBA agresija

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Nov.2023, 14:51

LAVROV NIKAD OŠTRIJI: NATO je Srbiji OTEO Kosovo bez referenduma, bila je to GRUBA agresija

Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov izjavio je na sastanku OEBSA u Skoplju kako je NATO oteo Kosovo od Srbije agresijom i bombardovanjem 1999. godine.

OEBS se nalazi u žalosnom stanju, perspektive nisu jasne, poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov na sastanku ministara Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju u Skoplju u Severnoj Makedoniji.

- NATO je 1999. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << godine izvršio grubu agresiju bombardovanjem Jugoslavije usled čega je Srbiji oteto Kosovo, bez referenduma - kazao je šef ruske diplomatije.

Zapadne političke elite uzele su na sebe pravo da koriste OEBS u korist interesa NATO-a, a ekspanzija NATO na istok je jedan od faktora narušavanja bezbednosti u Evropi, dodao je Lavrov.

Onikoji su potpisali Minske sporazume priznali su da su njima želeli samo da daju Ukrajini više vremena da se pripremi i ojača za sukob sa Rusijom.

- Kada sam pitao američku stranu prošle godine kako komentarišu to da ne smeju da jačaju svoju bezbednost na račun bezbednosti drugih, nisam dobio odgovor - navodi šef ruske diplomatije.

U naporima da unište rusku ekonomiju zapadni sateliti su uveli hiljade sankcije protiv Moskve, ističe Lavrov i dodaje da se EU u toj igri poslušno pokorava.

EU je odbacio prvonačalne ciljeve svojih tvoraca i ne radi u dobrobit narpda, već se pretvorio u agresivni blok, kazao je.

- Oni koji treba da obezbede slobodu medija ćute kada ih pitamo zašto se gase svi mediji koji pišu ono što se ne slaže sa ideologijom zapada - kazao je ministar.

Kijev je u iskorenjivanju svega ruskog prevazišao sve, dodao je.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavrov u Skoplju kritikovao OEBS, prozivao i NATO zbog otimanja Kosova od Srbije

Izvor: Danas, 30.Nov.2023

Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov poručio je danas u obraćanju na sastanku ministara OEBS-a da se ta organizacija nalazi u žalosnom stanju i da njene perspektive nisu jasne.

Nastavak na Danas...

„Lavrov otvoreno rekao ko je sledeća žrtva u hibridnom ratu“: Šta pišu ruski mediji o poseti šefa diplomatije Skoplju?

Izvor: Danas, 30.Nov.2023

Rusija sa žaljenjem konstatuje da je OEBS u žalosnom stanju, izgledi za organizaciju ostaju nejasni, izjavio je ministar inostranih poslova Sergej Lavrov na sastanku Ministarskog saveta OEBS-a u Skoplju, prenosi RIA Novosti.

Nastavak na Danas...

Lavrov i zapadni ministri razmijenili oštre kritike na sastanku OEBS-a

Izvor: VOA, 30.Nov.2023

Skoplje — Zapadne zemlje kritikovale su u četvrtak ruskog ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova na ministarskom sastanku Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Sjevernoj Makedoniji, na kojem je ruski šef diplomatije okrivio "bezobzirno širenje NATO-a na istok" za rat u na...

Nastavak na VOA...

Ivica Dačić u Skoplju: Kosovo nikada neće postati članica OEBS-a

Izvor: Danas, 30.Nov.2023

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izavio je večeras u Skoplju da Kosovo nikada neće postati članica Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS), jer se Srbija sa tim nikada neće saglasiti, ističući da ne može teritorijalni integritet Ukrajine, niti bilo koje druge zemlje, da bude...

Nastavak na Danas...

Lavrov: Blinken pobjegao sa sastanka OEBS-a kao kukavica

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Dec.2023, 12:46

MOSKVA - Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da je američki državni sekretar Entoni Blinken "pobjegao" kao kukavica sa sastanka Organizacije za evropsku bezbjednost i saradnju (OEBS) u Sjevernoj Makedoniji ove nedjelje, prenio je Rojters.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.