Kovid u Srbiji: Preminulo 50 ljudi, novozaraženih šest hiljada, u utorak Krizni štab

Izvor: VOA, 04.Okt.2021, 16:53

Kovid u Srbiji: Preminulo 50 ljudi, novozaraženih šest hiljada, u utorak Krizni štab

U Srbiji je u poslednja 24 sata, do ponedeljka u 15 sati, od posledica zaražavanja Kovidom 19 preminulo 50 ljudi, a registrovana su 5.983 novih slučajeva zaraze od testirane 19.452 osobe. U bolnicama je 6.511 kovid pozitivnih, od kojih je na respiratorima 256. Sednica Kriznog štaba biće održana najverovatnije u utorak, najavila je premijerka Srbije Ana Brnabić. "U utorak ćemo razgovarati o aktuelnim temama, pre svega ponovo i ponovo i ponovo o vakcinaciji i šta još dodatno možemo da uradimo", rekla je Ana Brnabić u nedelju uveče za TV Pink. Ona je kazala da dosta zemalja skraćuje period između druge i treće, buster doze vakcine sa šest meseci na pet, o čemu će se razgovarati i na sastanku Nacionalnog tela za imunizaciju u ponedejak. Proizvedeno milion i po ruskih vakcina U Srbiji je na institutu "Torlak" do sada proizvedeno 1,5 miliona ruskih vakcina protiv korona virusa "Sputnjik V", a očekuje se da do kraja godine budu napravljena sva četiri miliona, izjavio je danas ministar bez portfelja zadužen za inovacije i tehnološki razvoj Nenad Popović. On je, na otvaranju Srpsko-ruskog poslovnog foruma, rekao da se sa ruskim državnim institutom "Gamaleja", koji proizvodi vakcine, razgovara i o nekim novim oblicima saradnje u borbi protiv kovida, jer oni ispituju novi lek, "nazalni sprej", koji bi se koristio umesto klasične vakcine. Nadamo se da će i na ovom novom projektu sarađivati "Torlak" i "Gamaleja", istakao je Popović, podsećajući da je Srbija prva države u Evropi i svetu kojoj je Rusija dala dozvolu da proizvodi "Sputnjik V". 
Pogledaj vesti o: Vakcinacija

Nastavak na VOA...






Povezane vesti

Vlast nas svesno pušta niz vodu, zaraziće se svi, ko preživi pričaće

Izvor: Luftika.rs, 04.Okt.2021

Svi ćemo se, pre ili kasnije, zaraziti koronavirusom, a tu odluku je očigledno donela država i zdravstvene vlasti, kada su neformalno podržali masovno zaražavanje. Premijerka Srbije Ana Brnabić nedavno je izjavila da ‘ne veruje u epidemiološke mere’, bivši član Kriznog štaba Branimir Nestorović,...

Nastavak na Luftika.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.