Asadove snage napreduju ka preuzimanju celog Alepa

Izvor: RTS, 06.Okt.2016, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Asadove snage napreduju ka preuzimanju celog Alepa

Sirijske vojne snage zauzele su, uključujući današnji napredak, oko polovine oblasti Alepa koje su do sada bile pod kontrolom pobunjenika.
Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da su borbe pojačane u stambenoj četvrti Bustan el Baša u blizini centra Alepa.

Ova četvrt je godinama podeljena na deo pod okupacijom pobunjenika i na deo pod kontrolom sirijskih vlasti, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << prenosi Rojters.
Vladine snage su proteklih nedelja, uz podršku snažnih napada iz vazduha, preuzele istočni deo Alepa, čime su se približile svom cilju da osvoje ceo grad.
Vođe pobunjenika nisu dostupne za komentar o izveštaju o napredovanju sirijskih
vladinih snaga, prenosi Rojters.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sirijske snage preuzele dijelove Alepa pod kontrolom pobunjenika

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 06.Okt.2016

Sirijske državne snage potisnule su u četvrtak pobunjeničke borce iz polovine okruga u Alepu koji je do sada bio pod kontrolom opoziconih trupa, saopštila je Sirijska opservatorija za ljudska prava.    Alepo je ključno uporište sirijskih opoziconih snaga, a borbe se trenutno vide u stambenom...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.