Sirija: Borci ID pucaju iz NATO oružja VIDEO

Izvor: B92, 25.Okt.2017, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Borci ID pucaju iz NATO oružja VIDEO

Kada je sirijska armija ušla u grad na istoku te zemlje Al Majadin, koji se smatrao glavnim skladištem terorista Islamske države, ostali su u čudu.

Nađeno je toliko oružja da će sirijskoj armiji trebati najmanje šest dana da sve iznesu, izjavio je brigadni general sirijske vojske Hasan Suhail. Međutim, ono što je još zanimljivije u celoj priči je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poreklo pronađenog oružja. Naime, većina je došla iz zemalja članica NATO.

"Trebaće nam najmanje šest dana da odnesemo svo ovo oružje koje su ostavili borci ID nakon što su pobegli. Ima tamo mnogo oružja, stranog", kazao je Suhail said.

U video snimku koji je objavila Pres TV vide se dronovi, puške razhnličitih kalibara, automobili, razna municija, protiv-tenkovska municija, radarska oprema, medicinska...

General Suhail je novinarima rekao da je najveći deo oružja napravljen u zemljama članicama NATO - Velikoj Britaniji, Belgiji, Americi.

Novinari Sputnjika pokušali su da dobiju odgovor od NATO zvaničnika odakle njihovo oružje kod terorista, ali im jerečeno dasu to dezinformacije jer NATO ne trguje sa teroristima.

I ministar odbrane Velike Britanije demantovao je tvrdnje sirijskog generala, nazvavši ih spekulacijama.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.