Sirija: Pobunjenici oborili ruski avion i ubili pilota (VIDEO)

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2018, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sirija: Pobunjenici oborili ruski avion i ubili pilota (VIDEO)

Pripadnici sirijskih pobunjeničkih snaga oborili su ruski avion Suhoj-25 u predelu provincije Idlib, koja je pod kontrolom ekstremista Džabhat al-Nusra. Kako prenose svetski mediji, avion je oboren kod mesta Maret al Numan.

Sirijska Opservatorija za ljudska prava saopštila je da je ruski pilot uspeo da se katapultira, ali da je posle toga zarobljen i ubijen 5 kilomatara od mesta pada aviona.

Prema rečima >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jednog od ekstremista, pilot je zarobljen i ubijen nakon što je iz svog pištolja otvorio vatru na pripadnike sirijske opozicije, koji su pokušali da ga uhvate živog. Kako se navodi, reč je o grupi bliskoj teroristima Al Kaide.

Images Of Russian Warplane Sukhoi-25 Targetted By Free Syrian Army [F.S.A] pic.twitter.com/hWuRZTgUYr— Research & Analysis (@RAW_RESEARCH) February 3, 2018

Informacije o obaranju aviona potvrdilo je i rusko Ministarstvo odbrane, navodeći da je prema prvim informacijama, avion oboren iz pokretnog raketnog kompleksa zemlja-vazduh.ž

Centar za pomirenje i turska strana, odgovorna za zonu deeskalacije Idlib, preduzimaju mere da se preuzme telo poginulog pilota. I Ministarstvo je potvrdilo da je pilot uspeo da se katapultira, ali je poginuo tokom borbe s teroristima.

Na društvenim mrežama su se pojavili snimci pogođenog aviona, kao i ostataka koji gore na zemlji, a na krilu se vidi oznaka crvene petokrake.

UPDATE — Russian plane shot down by Syrian opposition fighters over Syria's northwest Idlib province, badly injured pilot taken captive https://t.co/O7ryj2LuYS pic.twitter.com/zGGfZBAyHw— DAILY SABAH (@DailySabah) February 3, 2018

Footage from the Russian plane that downed by the rebels in #Idlib area. Moscow not commented so far #Syria pic.twitter.com/iYpR70S4hp— Guy Elster (@guyelster) February 3, 2018
Pogledaj vesti o: Oboren ruski avion

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.