Izvor: RTS, 24.Maj.2024, 07:16

Почиње плеј-оф кошаркашке Супер лиге – Партизан против Меге, Звезда дочекује ФМП

Почиње плеј-оф домаће КЛС Супер лиге Србије. Партизан у полуфиналу од 18.30 дочекује екипу Меге, док ће Звезда од 20.30 угостити тим ФМП-а.
Мега, Партизан, и Црвена звезда директни су учесници полуфинала Супер лиге, док је ФМП једини тим који се кроз доигравање >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << изборио за место у завршници шампионата Србије.
Тим из Железника је у осмини финала био бољи од Војводине са 2:0, да би у четвртфиналу истим резултатом надиграо чачански Борац који је претходно победио Спартак из Суботице, освајача АБА2 лиге и будућег члана регионалне елите.
Кошаркаши Црвене звезде су тријумфовали у осам од претходних десет издања домаћег шампионата. Партизан је шампион Србије последњи пут био 2014. године.
Тим Жељка Обрадовића бојкотовао је такмичење 2022. године, док је претходне сезоне управа црно-белих, како је клуб саопштио, касно послала пријаву.
Занимљиво је да су Звезда и ФМП одиграли највише финала у претходних неколико година - чак четири серије.
Други полуфинални дуели у понедељак Други дуели полуфинала заказани су за понедељак, 27. мај од 18, односно 20 часова, док ће се потенцијалне мајсторице играти 30. маја у истим терминима.
Клубови у Супер лиги имају право на максимално четири странца по екипи, што највеће проблеме представља Звезди и Партизану.
Полуфинале, као и само финале, од 2021. године се игра на две добијене утакмице.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.