Izvor: RTS, 08.Jul.2024, 08:26

Ватерполисти Србије победом над Аустралијом освојили турнир у Шапцу

Ватерполисти Србије освојили су турнир "Србија 2024" у Шапцу, пошто су у утакмици петог кола победили Аустралију резултатом 15:9 (4:1, 5:2, 4:5, 2:1).
Последња утакмица турнира "Србија 2024" је решавала питање победника. Већ уморни Срби и Аустралијанци су играли >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << за прво место. Србија је далеко више показала и потпуно заслужено освојила наслов најбољег.
Најефикаснији у редовима Србије били су Никола Дедовић и Ђорђе Лазић са по три гола.
У саставу Аустралије најбољи су били Лук Павилард са четири и Милош Максимовић са три гола.
Србија је турнир у Шапцу завршила као прва са 13, док је Аустралија друга са 12 бодова. Ове две селекције ће се састати у групној фази Олимпијских игара у Паризу.  
Како је раније саопштено, ватерполисти Србије ће имати два дана одмора, а после тога ће припреме за Олимпијске игре наставити у Новом Саду.
Поред Србије и Аустралије, у групи Б у Паризу играће Француска, Мађарска, Јапан и Шпанија.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.