Izvor: RTS, 20.Sep.2023, 18:41

ФК Црвена звезда: Јако смо разочарани кадровским решењима руководства ФСС

Фудбалски клуб Црвена звезда обратио се писмом председнику Фудбалског савеза Србије (ФСС) Драгану Џајићу и потпредседнику ФСС Браниславу Недимовићу у коме се наводи да су "црвено-бели" јако разочарани кадровским решењима руководства ФСС.
Црвено >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << бели су истакли незадовољство новим кадровским решењима у ФСС-у.
"Као наш највећи фудбалски Клуб, учесник Лиге шампиона и неко ко је српском фудбалу уназад седам година донео преко 30 милиона евра, сматрамо да имамо јак основ и обавезу да изразимо своје дубоко незадовољство кадровским решењима ФСС и људима који су недостојни и неспособни да наш фудбал воде у правцу бољитка и развоја", наводе из Црвене звезде.
"Црвено-бели" истичу да су сви кадрови претходног руководства ФСС остали на својим местима, без промена у стратегији и начину руковођења фудбалским Савезом.
"Нисмо спремни да прихватимо статус кво док остале европске асоцијације раде и развијају фудбал у својим земљама. Нисмо спремни да немо посматрамо даље урушавање српског фудбала и назадовање у односу на фудбалски напредну Европу. Доказали смо да знамо како се иде развојним путем и желимо да наш национални Савез крене истим путем за шта су потребни нови људи. Са старим кадровима нема нових победа", стоји у саопштењу шампиона Србије.
Црвена звезда је подсетила да је клуб имао много проблема са претходним руководством ФСС.
"Због ових проблема Црвена звезда годинама није имала никакав однос са Савезом и из којих разлога се Клуб залагао за промене у фудбалској организацији. Ново руководство ФСС за ових шест месеци није учинило ниједну промену у односу на претходнике и непријатно смо изненађени вашим нечињењем. Верујемо да великом делу носилаца важних функција унутар ФСС смета јака Црвена звезда, да им смета што смо редовни учесници УЕФА Лиге шампиона, верујемо да им сметамо и ми као менаџмент Клуба који је вратио сјај Звезди и вратио је у елиту Европе", истичу у београдском клубу.
Црвена звезда је истакла да је незадовољна радом председника судијске организације ФСС Дејана Филиповића.
"Након јуче одржаног семинара судија у Старој Пазови још једном смо уверени да је циљ руководећих кадрова Савеза удар на Црвену звезду. Како другачије објаснити да се јуче на семинару пред 60 судија Супер и Прве лиге Србије од стране Филиповића отворено говори само и искључиво против Црвене звезде. То није први пут већ Филиповић то ради већ дужи период, континуирано и бескрупулозно", наводи се у саопштењу Црвене звезде.
"Црвено-бели" су апеловали на челне људе ФСС "да мора доћи до промена унутар ФСС на многим позицијама".
Потребни су нови људи, свежа крв и добра енергија. Посебно се то односи на промену првог човека судијске организације Дејана Филиповића и његовог ментора генералног секретара ФСС Јована Шурбатовића. То су две кључне позиције у фудбалској организацији, а наследили сте их од бившег руководства које је било неуспешно по свим параметрима.
Нема нових победа са лошим и туђим кадровима. Надамо се конструктивним решењима и добрим односима. Хвала на разумевању и спортски вас поздрављамо", закључује се у саопштењу Црвене звезде.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.