Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra, svedoči pred Savetom Evrope o svom slučaju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Sep.2024, 10:26

Asanž prvi put u javnosti 1. oktobra, svedoči pred Savetom Evrope o svom slučaju

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž prvi put će se pojaviti u javnosti, od kada je oslobođen iz britanskog zatvora, 1. oktobra, kada bude javno govorio pred Odborom za pravna pitanja i ljudska prava Parlamentarne skupštine Saveta Evrope (PACE) u Strazburu, saopštila je danas njegova organizacija.
"Biće to izvanredan podsticaj za njegov oporavak jer je (Savet Evrope) pozvao Džulijana da svedoči pred Odborom o svom slučaju i njegovim širim implikacijama", objavila je Stela Asanž na svom X nalogu.
Asanž, koji ima 53 godine, vratio se u Australiju u junu ove godine nakon što je priznao krivicu za kršenje američkog zakona o špijunaži na osnovu čega je postignut sporazum o oslobađanju i okončana njegova...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Asanž će se prvi put pojaviti u javnosti nakon puštanja na slobodu

Izvor: Nezavisne Novine, 25.Sep.2024

SIDNEJ - ​Žulian Asanž, osnivač WikiLeaksa, sljedeće će se sedmice obratiti organizaciji za ljudska prava Savjeta Evrope u prvom javnom nastupu otkako je oslobođen iz britanskog zatvora, objavio je WikiLeaks u srijedu.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.