Izvor: B92, 29.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazil se organizuje za SP 2014.

Brazilska vlada i Fudbalski savez (CBF) razmatraju kapacitete za organizovanje Svetskog prvenstva 2014, saopštio je CBF.

Predsednik Saveza Rikardo Tešeira sastao se u Rio de Žaneiru sa ministrom sporta Orlandom Silvom i predao mu listu zahteva Svetske fudbalske federacije (FIFA) za organizaciju Mundijala 2010. u Južnoj Africi, kako bi ministar uvideo kakvi su kriterijumi.

"Predsednik (Brazila Luis Inasio da Silva) Lula podigao je na nivo apsolutnog prioriteta ispunjavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahteva FIFA, koje vlada mora da ispuni da bi se organizovalo Svetsko prvenstvo", rekao je Silva nakon sastanka sa Tešeirom.

Ministar sporta je dodao da sa dobijenom listom zahteva vlada može da se pripremi u oblastima infrastrukture, saobraćaja i bezbednosti.

Brazil je, takođe, zainteresovan za organizovanje Olimpijskih igrara 2016.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.