EL: Nedović nije uspeo da spreči eliminaciju Valensije od Laborala

Izvor: Sportal.rs, 12.Dec.2014, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EL: Nedović nije uspeo da spreči eliminaciju Valensije od Laborala

Španski derbi u okviru devetog kola grupe D Evrolige, između Laboral Kuće i Valensije pripao je ekipi iz Vitorije - 93:89 (28:24, 23:23, 18:15, 24:27). Učenici Ibona Navara zabeležili su peti trijumf, uz četiri poraza i zauzimaju treću poziciju, odmah iza Crvene zvezde koja je poražena od Olimpijakosa, uoči duela u poslednjem kolu u Beogradu.

Sedmi poraz tima Velimira Perasovića izbacio je iz bilo kakve igre za plasman u TOP 16. Laboral Kuću predvodio je Fabijen >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportal.rs << Kozer sa 21 poenom, Tornike Šengelija ubacio je 15, uz šest skokova, a Fernando San Emeterio 13. Bivši košarkaš Partizana Davis Bertans postigao je devet poena (3/3 za dva), uz dva skoka.

U redovima Valesnije najbolju partiju od dolaska u klub pružio je bivši košarkaš Crvene zvezde i Golden Stejta Nemanja Nedović sa 17 poena, uz četiri asistencije i dve ukradene lopte. Pratili su ga Bojan Dubljević sa 16 uz pet skokova i Pau Ribas sa 14 i tri asistencije, a Giljem Vives dodao je 13. Dvocifren je još bio Roman Sato sa 11, uz četiri skoka. Bivši kapiten Partizana Vladimir Lučić ubacio je samo dva poena, uz dva skoka i dve asistencije.    

Prošlog vikenda, košarkaši Valensije savladali su na svom terenu Laboral Kuću sa 85:70, u desetom kolu španske ACB lige i tako trijumfovali u prvom od dva duela u sedam dana. Međutim, Baskonija se revanširala u evroligaškom okršaju, ali i za poraz u prvoj fazi takmičenja u grupi (79:69).

Evroliga, 9. kola

Grupa D

Laboral - Valensija 93:89

Olimpijakos - Crvena zvezda Telekom 64:59

Neptunas - Galatasaraj 82:72

TABELA: Olimpijakos 8/1, Crvena zvezda Telekom 5/4, Laboral 5/4, Neptunas 4/5, Galatasaraj 3/6, Valensija 2/7.

(Foto: MN Press)

Nastavak na Sportal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.