Kavaj Lenard u MVP režimu – Boston preokrenuo Klivlend VIDEO

Izvor: B92, 13.Dec.2023, 09:40

Kavaj Lenard u MVP režimu – Boston preokrenuo Klivlend VIDEO

Košarkaši Bostona savladali su na svom terenu ekipu Klivlenda sa 120:113, Los Anđeles Klipersi su bili bolji od Sakramenta sa 119:99.

Kavaj Lenard je sa 31. poenom bio najefikasniji u pobedi Los Anđeles Lejkersa protiv Sakramenta.

Krilo Klipersa je utakmicu završio sa 31 poenom, Harden i Pauel su ubacili po 15 poena, dok je Tajris Men imao deset poena.

Hrvatski centar je utakmicu završio sa šest poena i devet skokova.

Kod Sakramenta Kigen >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Marej je bio najbolji sa 17 poena, dabl-dabl učinak je imao Domantas Sabonis koji je utakmicu završio sa 15 poena i deset skokova, a Diaron Foks je imao 14 poena.

Klipersi su na poluvremenu imali prednost od 70:48 sa više od 50 odsto šuta iz igre.

Kavaj je svojim poenima omogućio prednost Klipersima od 99:70, koji je pogađao sa skoro svih pozicija, a kada mu je šut stao, onda je loptu dodavao svojim saigračima.

Los Anđeles Klipersi su tako stigli i do svoje pete pobede u nizu, a ukupno do 13. u sezoni.

Džejson Tejtum i Kristaps Porzingis upisali su dabl-dabl učinak u preokretu Seltiksa.

Tajtum je uz Džejlena Brauna i bio najefikasniji sa po 25 poena, s tim što je Džejson upisao i deset skokova.

Letonski centar je utakmicu završio sa 21. poenom i deset skokova.

U redovima ekipe iz Klivlenda Donovan Mičel je bio najbolji u svojoj ekipi sa 29 poena, Darijus Garland je ubacio 26, dok je Strus dodao 17 poena.

Mnogo bolje su utakmicu počeli gosti koji su u prvoj deonici imali čak 15 poena prednosti, gde im je sve polazilo za rukom i gde su pogađali za dva i za tri.

Uspeo je Boston da smanji prednost gostiju u drugoj deonici, ali i dalje je Klivlend imao vođstvo, pa se na poluvreme otišlo sa minimalnim vođstvom gostiju od 59:60.

Uglavnom kada jedna ekipa smanji zaostatak druge sa dvocifrene na dosta manju, ona je u prednosti u drugom delu utakmice. Tako je bilo i sada.

Odmah je Boston preuzeo prednost na meču, ali se Klivlend sredinom treće deonice vratio u meč i ponovo imao prednost, koja je u jednom trenutku iznosila i osam poena prednosti, ipak do kraja je Boston napravio preokret i posle tri četvrtine imao prednost od 94:92.

Klivlend je ponovo pokazao da je veoma nezgodna ekipa, jer su u uvodnim trenucima imali prednost, ali su je brzo izgubili i do kraja meča su Seltiksi imali vođstvo koje su uspeli da održe do kraja meča i tako stignu do 17 pobede u sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.