Pećincima od resornog pokrajinskog sekretarijata pet miliona dinara iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Jul.2024, 00:26

Pećincima od resornog pokrajinskog sekretarijata pet miliona dinara iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa

Preko konkursa Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Opštini Pećinci opredeljeno je pet miliona dinara iz oblasti zaštite kulturnog nasleđa.

Od toga će 4 miliona biti usmereno za dalja istraživanja srednjevekovnog grada Kupinika, a ostatak će biti iskorišćen za uređenje etno kuće u Kupinovu.

Kupinik je poslednja prestonica srpskih despota, a iz Turističke organizacije Opštine Pećinci navode da Kupinik postaje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << budućnost i okosnica turističke ponude, te da pored svih drugih lokaliteta čini deo jedinstvene ture kroz Opštinu Pećinci.

Sredstva koja je Opština Pećinci dobila na konkursu pomoći će da se nastave arheološka istraživanja koja su počela 2021. godine.

Odobašić navodi da je važno da se istraživanja nastave i zbog toga što će na taj način ovaj arheološki lokalitet postati turistički lokalitet i zato što će se na taj način sprečiti propadanje jednog važnog komada srpske srednjovekovne istorije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.