RD: Sainz pobednik 10. etape

Izvor: B92, 11.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RD: Sainz pobednik 10. etape



Španski vozač Karlos Sainz pobedio je na 10. deonici Dakar relija, koja je vožena od Kife do Kaja u Maliju. Sainz je etapu dugu 283 kilometara prevezao za tri sata, 28 minuta i 34 sekunde, dok je njegov zemljak Nani Roma bio drugi sa 4,08 minuta zaostatka.

Vodeći u generalnom plasmanu Francuz Stefan Peterhansel završio je trku na trećem mestu, ali je zadržao prvo mesto u ukupnom poretku, ispred zemljaka Lika Alfana i Džinijela de Vilijea iz Južne Afrike.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Takmičari u konkurenciji motora dogovorili su se da se današnja etapa ne boduje u čast juče poginulog Australijanca Endija Kaldekota - 23. žrtve u 28 godina dugoj istoriji Dakar relija.

Španac Mark Koma prvi je u ukupnom plasmanu u konkurenciji motociklista, ispred Francuza Sirila Desprea.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.