Sahranjen Jovan Ćirilov

Izvor: Nezavisne Novine, 20.Nov.2014, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahranjen Jovan Ćirilov

Velikan kulture i pozorišta Jovan Ćirilov sahranjen je danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Posljednji pozdrav uputio mu je dramski umjetnik Voja Brajović stihovima Volta Vitmana "Kapetane, moj kapetane", a poštu su mu odali mnogobrojni prijatelji i poštovaoci.

Ćirilov je bio erudita, poliglota, leksikograf, hroničar društva i teatra, dramaturg, pjesnika, pisac, bio je dugogodišnji dramaturg "Ateljea 212", upravnik "Jugoslovenskog dramskog >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pozorišta", jedan od osnivača i sve do smrti umjetnički direktor i selektor "Bitefa".

Među velikim brojem značajnih ličnosti iz svijeta pozorišta i kulture sahrani je prisustvovao državni sekretar u Ministarstvu kulture i informisanja Srbije Dejan Ristić.

Ćirilov je rođen u Kikindi 30. avgusta 1931. godine. Diplomirao je 1955. na filozofskom fakultetu u Beogradu. Preminuo je u 16. novembra u Beogradu.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.