Stankovićevo zbogom protiv Japana

Izvor: RTS, 30.Sep.2013, 16:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stankovićevo zbogom protiv Japana

Dejan Stanković će odigrati svoj poslednji meč u dresu nacionalnog tima 11. oktobra prpotiv Japana. Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera tako će postati rekorder po broju odigranih mečeva za reprezentaciju, jer će imati jedan meč više od Save Miloševića, koji je u izabranom timu bio 102. puta.

Doskorašnji kapiten >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković odigraće protiv Japana 11. oktobra u Novom Sadu oproštajni meč u dresu nacionalnog tima.

Stanković će tako postati rekorder po broju odigranih utakmica za državni tim, jer će imati jednu utakmicu više od Save Miloševića, koji je dres reprezentacije oblačio 102. puta.

Nekadašnji igrač Crvene zvezde, Lacija i Intera debitovao je u dresu reprezentacije tadašnje Jugoslavije na prijateljskoj utakmici protiv Južne Koreje u Beogradu 22. aprila 1998. Tom prilikom je postigao dva gola, a u dosadašnjoj reprezentativnoj karijeri 15 puta se upisivao u strelce.

Stanković je jedini srpski fudbaler koji je učestvovao na tri Svetska prvenstva - 1998. godine u Francuskoj, 2006. godine u Nemačkoj i 2010. godine u Južnoj Africi. Pored toga, bio je učesnik i prvenstva Evrope 2000. godine u Belgiji i Holandiji.

"Fudbalski savez Srbije i selektor reprezentacije Siniša Mihajlović odlučili su da predstojeću značajnu prijateljsku utakmicu protiv Japana iskoriste i za ukazivanje dužnog poštovanja ka dugogodišnjem kapitenu i jednom od simbola reprezentacije", navodi se na sajtu FSS.

Prijateljska utakmica između Srbije i Japana biće odigrana 11. oktobra od 17.30 sati na stadionu „Karađorđe" u Novom Sadu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Najlepše i najteže je igrati za Srbiju

Izvor: RTS, 30.Sep.2013

Bivši kapiten fudbalske reprezentacije Dejan Stanković rekao je da mu je u karijeri bilo najlepše i najteže igrati za Srbiju. Najdraža utakmica u nacionalnom timu – remi u Zagrebu 1999. godine...Doskorašnji kapiten fudbalske reprezentacije Srbije Dejan Stanković rekao je da je najlepše bilo...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.