Zapad bolji od Istoka

Izvor: RTS, 21.Feb.2011, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapad bolji od Istoka

Kobi je najbolji, Zapad pobedio. Košarkaši selekcije Zapadne konferencije pobedili su noćas kolege iz Istočne konferencije sa 148:143 u tradicionalnoj 60. "Ol star" utakmici koja je odigrana u Los Anđelesu.

Ol star spektakl, održan proteklog vikenda u Los Anđelesu, završen je upravo onako kako su priželjkivale pristalice Lejkersa. Njihov ljubimac i prvi as "jezeraša" u domaćoj atmosferi Stejpls centra utakmicu je završio sa 37 koševa i 14 skokova, što mu je apsolutno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zasluženo donelo epitet najkorisnijeg aktera meča.

Velikog suparnika u izboru MVP-a Brajant je imao u, po mnogima, prirodnom nasledniku, Lebronu Džejmsu. Bek Majamija je, možda, i pre Brajanta zaslužio laskavo priznanje, jer je ostvario "tripl-dabl": 28 poena, 12 skokova i deset asistencija.

Nepisana pravila, međutim, nalažu da za najboljeg bude proglašen igrač pobedničkog tima, a u ovom slučaju to je bio Brajant.

Pored Brajanta, u redovima Zapada istakao se saigrač Nenada Krstića, Kevin Đurent, sa 34 koša, dok je na protivničkoj strani Džejmsu najviše pomagao Amar Stodemajer koji je utakmicu završio sa 29 poena.

"Hteli smo da izađemo na teren i zaigramo najbolje što umemo, kako bi publika zaista mogla da uživa. Sjajan je osećaj istrčati na ovaj teren i igrati pred domaćim navijačima", rekao je Brajant posle 60. Ol star utakmice u istoriji En-Bi-Ej (NBA) lige.

Odlično ga je pratio košarkaš Oklahoma sitija Kevin Đurant koji je postigao 34 poena, a Brajantov saigrač iz Lejkersa, Pau Gasol dodao je na to još 17 poena.

U timu Istoka sa po 29 poena najefikasniji su bili Lebron Džejms iz Majamija i košarkaš Njujorka Amare Stodemajer.

Tokom Ol star vikenda održana su i takmičenja u šutiranju za tri poena i u zakucavanjima. Najbolji "trojkaš" bio je Džejms Džons iz Majamija, dok je za pobednika u zakucavanjima proglašen Blejk Grifin iz LA Klipersa.

U pauzama gledaoce je zabavljala polularna Rijana, a njoj se pridružio i Vest.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.