Zvezda u finalu Superlige, Partizan i Mega igraju majstoricu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2024, 08:50

Zvezda u finalu Superlige, Partizan i Mega igraju majstoricu

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale plej-ofa Superlige Srbije, pošto su danas u drugoj utakmici polufinala pobedili FMP rezultatom 98:75.

Zvezda je sa 2:0 u seriji izborila priliku da se bori za devetu uzastopnu titulu.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bio je Nemanja Nedović sa 17 poena, Jago dos Santos postigao je 16, a Luka Mitrović postigli 15 poena.

U redovima FMP-a istakli su se Jovan Novak sa 26 i Ognjen Kuzmić sa 15 poena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča između Partizana i Mege, u kojem "crno-beli" vode 1:0 u seriji.

Sferopulos: Sve vreme smo kontrolisali utakmicu, igrali smo kao pravi tim

Trener košarkaša Crvene zvezde Janis Sferopulos izjavio je danas posle meča u kojem je Zvezda pobedila FMP da su njegovi igrači sve vreme kontrolisali utakmicu i da su igrali kao pravi tim.

Crvena zvezda je pobedila danas FMP i u drugoj utakmici polufinala plej-ofa Superlige Srbije rezultatom 98:75 i tako se plasirala u finale gde će imati priliku da osvoji devetu uzastopnu titulu.

"Čestitam igračima na plasmanu u polufinale. Zadovoljan sam prikazanim u kompletnoj seriji, posebno u drugom meču. Kontrolisali smo dešavanja na parketu od prvog do poslednjeg sekunda, igrali samo kao pravi tim, imali 29 asistencija, imali smo pet igrača sa dvocifrenim učinkom", izjavio je Sferopulos na konferenciji za medije.

Sferopulos se osvrnuo na celu sezonu i poručio da njegova ekipa posle dva trofeja želi i treći.

"Sezona je izuzetno duga. Posle Evrolige i ABA lige, usledila je nokaut faza regionalnog takmičenja, a sada i nova iskušenja. Stigli smo do finala, želimo do trofeja, borićemo se do kraja", zaključio je Sferopulos.

Zvezda će u finalu igrati protiv boljeg iz drugog polufinalnog meča između Partizana i Mege, u kojem "crno-beli" vode 1:0 u seriji.

Mega pobedilai Partizan za majstoricu u polufinalu plej-ofa Superlige

Košarkaši Mege savladali su večeras Partizan rezultatom 92:88 i izborili majstoricu u polufinalu plej-ofa Superlige Srbije.

Megini "klinci" napravili su preokret u trećoj četvrtini (26:15) i stigli do važne pobede u neizvesnoj završnici.

Filip Jović postigao je 14 poena, Nelson Filips 13, a Ilija Milijašević i Andrija Jelavić po 12 poena.

Kod Partizana Bruno Kaboklo postigao je 18, Džejlen Smit 17, a Mateuš Ponitka 12 poena.

Majstorica je na programu u četvrtak u Areni.

Prvi finalista je Crvena zvezda, koja je sa 2:0 u seriji eliminisala FMP.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.