Džunić zahvalio Vučiću na prilici da bude predsednik niške Skupštine

Izvor: JužneVesti.com, 30.Jul.2024, 14:17

Džunić zahvalio Vučiću na prilici da bude predsednik niške Skupštine

Još aktuelni predsednik Skupštine Grada Niša Boban Džunić zahvaljuje se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i stranačkim organima SNS-a na prilici da obavlja ovu funkciju. Nada se da će budući odbornici nastaviti praksu demokatričnosti i transparentnosti, a o novim funkcijama odlučivaće stranka.

Dva meseca nakon lokalnih izbora u Nišu i duge pravne borbe opozicije da “obori” rezultate Gradske izborne komisije, zakazana je konstitutivna sednica Skupštine Grada >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i to za 12. avgust u 10 sati.

S obzirom na to da će na funkciji predsednika niške Skupštine biti do tog datuma, Džunić je iskoristio priliku da se zahvali predsedniku Republike Srbije i nekadašnjem predsedniku SNS-a Aleksandru Vučiću.

Lično želim da se zahvalim prethodnom predsedniku SNS-a i sadašnjem predsedniku Republike Srbije, gospodinu Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju i stranačkim organima na ukazanom poverenju da obavljam ovu visoku dužnosti funkciju najvišeg organa u gradu, predsednika Skupštine Grada Niša - rekao je Boban Džunić.

Od budućih odbornika očekuje da će nastaviti da se međusobno poštuju, ali i da poštuju dostojanstvo Skupštine.

Nadam se da će odbornici u novom sazivu koristiti iskustvo dosadašnjih odbornika i da će biti konstruktivni i međusobno se poštovati. Skupština Grada Niša je sada moderna i transparentna institucija koju je krasila prava demokratija i demokratski međusobni odnos između odbornika i svih činilaca ove vlasti - rekao je Džunić.

foto: Nikola Đukić Iako je zakazivanje konstitutivne sednice kasnilo jedan dan, Boban Džunić tvrdi da je zakon ispoštovao, zbog toga što je obaveštenje od GIK-a dobio u petak, 26. jula u 15:45, a sednicu zakazao već u ponedeljak.

Prema Džunićevim rečima i dalje će podržavati politiku Aleksandra Vučića, a o njegovim budućim fukncijama odlučivaće, kaže, organi Srpske napredne stranke.

Niška Gradska izborna komisija je dodelila 30 mandata listi oko SNS-a, 16 mandata pripalo je listi Grupa građana “Dr Dragan Milić”, 10 listi “Biramo Niš”, po dva su dodeljena listama “Kreni-promeni - I ja sam Niš” i “Ujedinjeni - Nada za Niš”, dok je jedan mandat pripao Ruskoj stranci.

To praktično znači da će naprednjaci, zajedno sa Ruskom strankom, imati 31 odbornika od ukupno 61.

Podsetimo, u izbornoj noći pobedu su proglasili i SNS i opozicija, da bi ujutru 3. juna podatke da većinu imaju 4 opozicione liste saopštio i Cesid, kao i neki opozicionari. Potom, u 14 sati GIK je saopštio da ipak lista oko naprednjaka ima 30 mandata, kao i opozicija, a da Ruska stranka ima 1.

Nakon toga kreće pravna borba opozicije da ove rezultate "obori", ali sve njihove prigovore odbili su i GIK i Viši sud.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.