Milutinović četvrti put predsednik Opštine Crveni Krst, SNS dobio i glasove opozicije

Izvor: JužneVesti.com, 18.Jul.2024, 18:42

Milutinović četvrti put predsednik Opštine Crveni Krst, SNS dobio i glasove opozicije

Dosadašnji predsednik Opštine Crveni Krst Miroslav Milutinović ponovo je imenovan za tu funkciju, pa će na čelu ove niške opštine biti četvrti put zaredom. Njegov zamenik ponovo će biti Aleksandar Krstić, dok će novi-stari predsednik Skupštine biti Dragan Stanković. Sednicu je obeležila višesatna rasprava, a pojedini odbornici opozicije bili su nezadovoljni što nisu svi opozicionari glasali protiv ovih predloga, mada je među onima koji su glasali bilo pripadnika manjinskih lista.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
Odborničke zakletve na konstitutivnoj sednici koja je održana u četvrtak, 18. jula, položio je 21 odbornik koji će činiti novu Skupštinu GO Crveni Krst.

Predsednik Skupštine Opštine Crveni Krst Dragan Stanković; foto: Nikola Đukić Dosadašnji predsednik Skupštine Dragan Stanković izglasan je ponovona to mesto sa 14 glasova za, 4 glasa protiv i 3 nevažeća, dok su njegova zamenica Dragana Radivojević, sekretarka Danijela Milićević, predsednik Opštine Miroslav Milutinović i njegov zamenik Aleksandar Krstić dobili identičan broj glasova - 13 za, 5 protiv, dok su tri glasa bila nevažeća.

Dragana Radivojević, Dragan Stanković i Danijela Milićević; foto: Nikola Đukić Nevažeći glasovi došli su od strane odbornika Grupe građana “Dr Dragan Milić” koji su odbili da glasaju, jer, kako su rekli, nisu želeli da daju legitimitet skupštini.

Nešto od dokumentacije kao dopunu tačaka dobili smo na samoj sednici, međutim, do trenutka glasanja nije stigao niti Statut niti poslovnik o radu Skupštine, niti mi kao odbornici znamo čime da se rukovodimo. Ko je glasao neka razmišlja o tome, ali ovo glasanje ili svako drugo, može da pokaže ko zaista jeste prava opozicija u Nišu - rekla je Nadica Ivković, odbornica Milićeve grupe građana.

Iako je većina odbornika opozicije očekivala da će svih 9 odbornika koji nisu sa liste okupljene oko SNS-a biti ujedinjeni i glasati protiv njihovih predloga, rasprava je usledila kada su predstavnici vladajuće liste dobili više glasova nego što imaju odbornika.

Razočaran sam. Nadamo se da imamo opoziciju od 9 odbornika, kako je moguće da imamo samo 4 glasa protiv. Ako smo dobili mandate na osnovu svog opozicionog delovanja, sramota je da samo četvoro ljudi glasa protiv ove vlasti. Mene je glasanje iznenadilo- rekao je Bojan Živković, odbornik liste “Ujedinjeni - Nada naroda”.

Opozicija je zamerila i to što su odbornici izglasali i petoro novih članova opštinskog Veća, a da pre toga nije rečeno u kojim će sektorima delovati. Novi većnici su Milica Serkić, Milomir Blažević, Dejan Stanojević, Mirko Zečević i Zvonko Pavlović.

Novi odbornici Skupštine GO Crveni Krst; foto: Nikola Đukić U toj opštini koalicija okupljena oko Srpske napredne stranke ostvarila je ubedljivu pobedu i ima 12 odbornika.

Troje odbornika ima Grupa građana “Dr Dragan Milić”, dvoje koalicija “Biramo Crveni Krst” i po jednog liste “Ujedinjeni - nada naroda”, “Glas naroda je snaga naroda” Miloša Stojanovića, “Niš, naš grad - Branislav Jovanović, Novo lice Srbije - Miloš Parandilović” i “A be Niš bre” Milana Stojanovića.

Ko je Miroslav Milutunović?

Dugo godina je bio direktor "Telekoma" za Nišavski, Pirotski i Toplički okrug.

Nastavnik je na Fakultetu poslovne ekonomije univerziteta Edukons i nastavnik na Visokoj školi za menadžment u saobraćaju u Nišu.

Bio je dugogodišnji član SPS. Bio je predsednik Skupštine opštine Crveni krst do 2014. Nakon ostavke Darka Bulatovića izabran je za predsednika Opštine i tada se učlanio u SNS.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.