Sport uživo: Real juri Subotića

Izvor: RTS, 20.Dec.2012, 21:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport uživo: Real juri Subotića

Neven Subotić na meti Reala, prenose nemački mediji. Lebrona Džejmsa obradovao poraz Partizana u Jazinama. Najboljih 16 ekipa Evrope saznali su imena svojih protivnika na putu ka finalu koje se igra 25. maja na Vembliju. Tito Vilanova uspešno operisan. Simuliranje košarkaša Partizana Bertansa najsmešnji potez Evrolige. Ratko Butorović smenio celokupnu upravu Vojvodine.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << />
19.00 - Neven Subotić više puta je izjavio da je presrećan u redovima Borusije Dortmund i da nema nameru da napusti tu ekipu, ali to izgleda neće sprečiti madridski Real da pokuša da namami srpskog defanzivca u taj klub. Kako prenose nemački mediji „galaktikosi" su spremni da za Subotića ponude 22 miliona evra.

18.45 - Napadač Juventusa Mirko Vučinić proglašen je za crnogorskog fudbalera godine, u tradicionalnoj anketi nacionalnog fudbalskog seveza. Kapiten državne reprezentacije, koji je najbolji bio i prošle godine, pobedio je u izboru sa 96 glasova ispred Stevana Jovetića (Fiorentina) sa 81 i Marka Baše (Lil) sa 13 glasova.

18.30 - Posle prve faze Evrolige proglašeno je i deset najsmešnijih poteza elitnog evropskog košarkaškog takmičenja. Najsmešniji potez izveo je košarkaš Partizana Dru Gordon, koji je na meču protiv Lijetuvos Ritasa pokušao da simulira faul u napadu.

18.15 - Uprava Flamenga ne mora da brine o finansijama duži period. Poznati proizvođač sportske opreme „adidas" potpisao je ugovor sa Flamengom prema kojem će brazilski klub u narednih deset godina dobiti 150 miliona evra. Njime su predviđeni i određeni bonusi koji bi se aktivirali na osnovu rezultata tog kluba tako da bi iznos mogao da se uveća do maksimalnih 183 miliona evra.

18.00 - Mario Baloteli nimalo ne haje za činjenicu da je postao otac. Bivša devojka i majka deteta, Rafaela Fiko rekla je da joj je popularni Super Mario rekao da ga ne zamara takvim stvarima. "Kada sam ga nazvala da mu kažem da sam se porodila on je samo rekao da je to u redu i da ne želi da se time zamara. Tada smo se čili poslednji put. On je strašno neodgovoran, ne zanimamo ga ni dete ni ja", rekla je Rafaela.

17.28 - Duel Šahtjora i Borusije iz Dortmunda može biti jedan od najzanimljivijih u narednoj fazi Lige šampiona. "To će biti ogroman izazov, jer se sastaju, verovatno, dva najpozitivnija iznenađenja u dosadašnjem delu Lige šampiona", rekao je trener Dortmunda Jirgen Klop. I Ukrajinci se raduju narednim mečevima, ali nije im se ispunila želja u žrebu - da izbegnu nemačku ekipu. "Znao sam da ćemo igrati protiv Dortmunda. Imao sam takav osećaj, ali to ne znači da sam želeo da ih izvučemo. Biće zanimljivo", rekao je direktor Šahtjora Sergej Palkin.

17.22 - Direktor Malage Martin Agilar, nije preterano srećan zbog današnjeg žreba, ali u njemu vidi i olakšavajuću okolnost. „Iskreno, nismo želeli da izvučemo Porto. Imaju strašan tim, iskusan i kvalitetan. Ako ništa drugo, bar nećemo daleko putovati", rekao je Agilar.

16.41 - Alešandre Pato ne bi imao ništa protiv da napusti Milan i pređe u Korintijans, rekao je njegov agent Žilmar Veloz. „Prelazak u Korintijans bi bio važan korak napred u njegovoj karijeri, jer bi igrao za dvostrukog prvaka sveta", rekao je Veloz za brazilske medije. Predsednik Milana Adrijano Galijani priznao je da je Milan dobio ponudu za Pata, ali nije želeo da otkriva detalje. Mediji na Apeninima pišu da je Korintijans ponudio 15 miliona evra za Pata, kojem je predviđana blistava karijera, ali su silne povrede prethodnih godina sprečile Brazilca da zasija u punom svetlu. 

16.39 - Najzanimljiviji par osmine finala Lige šampiona čine, svakako, Mančester junajted i Real Madrid. Ovaj duel, pored svega što donosi, biće i dvoboj dva velika trenerska imena - Fergusona i Murinja. "Da, biće to derbi osmine finala. Sjajna je to prilika za naše navijače da ponovo vide Kristijana, a za mene da se ponovo susretnem sa Murinjom. Moraću da naručim neko dobro vino", najavio je Junajtedov menadžer Aleks Ferguson, očito ne zaboravivši tradiciju. Naime, još u vremenu kad je Murinjo trenirao Čelsi, nastao je običaj da dvojica trenera nakon utakmice popiju čašu vina. S vremenom se to praktično pretvorilo u takmičenje, jer je svaki od njih želeo da nabavi bolje vino.

16.12 - Sportski direktor Hamburgera Frank Arnesen želi da smanji troškove, a to je najbolje učiniti prodajom igrača - i to njih sedmorice. Na spisku e nalazi i Gojko Kačar i Slobodan Rajković. "Ostalo nam je svega 17 utakmica u svim takmičenjima, a čak 29 profesionalaca u ekipi. To je zaista mnogo. Baš preskupo", rekao je Arnesen. Na transfer listi se nalaze još i golman Jaroslav Drobni, Robert Teše, Per Skjelbred, Ivo Iličević i Markus Berg.

15.45 - Treneru Barselone Titu Vilanovi, tokom dvoipočasovne operacije, otklonjen tumor u pljuvačnoj žlezdi. Operacija je prošla uspešno. Stanje katalonskog stručnjaka je stabilno, a klub će do kraja dana izdati zvanično saopštenje.

15.35 - Trener francuskog drugoligaša Monaka Klaudio Ranijeri istakao je da bi voleo da su svom timu vidi Dejvida Bekama i Frenka Lamparda. "To bi bilo fantastično. Lampard bi mogao da igra u svakoj zemlji, ista stvar je i sa Bekamom. On je veliki šampion i bio bi od velike koristi za naš tim. Ja volim sve šampione, a Bekam je jedan od njih", rekao je Ranijeri. On je dodao, ipak, od transfera neće biti ništa, jer vlasnik kluba, ruski milijarder Dmitri Ribolovljev, želi da dovodi perspektivne mlade fudbalere.

14.50 - Žreb za osminu finala Lige šampiona, odnosno njegov epilog, posebno se svideo Riju Ferdinandu. Defanzivac Mančester junajteda svoju radost je podelio sa navijačima na svoj omiljen način, putem Tvitera. "O da, Madrid! Kakve će to dve utakmice da budu! Kristijano brate, vidimo se uskoro", napisao je Ferdinand.

14.33 - Mladi Rahim Sterling, fudbaler poreklom sa Jamajke, produžiće saradnju sa Liverpulom. Sterling je imao samo 18 meseci važećeg ugovora sa timom sa Enfilda, po kome je nedeljno priao dve hiljade funti. Sada će, kada potpiše novi, primati 40 hiljada sedmično, iliti 20 puta više. Sterling je debitovao i za engeslki nacionalni tim na prijateljskom meču protiv Švedske. Ove sezone je u Premijer ligi postigao jedan gol, na 16 utakmica.

13.47 - Španska Marka otkrila je poslednje reči Tita Vilanove svojim igračima pre nego što se uputio kući, a zatim i u bolnicu gde će danas biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi mu bio uklonjen maligni limfni čvor. "Budite sigurni, ovo nije ozbiljno kao pre godinu dana. Limfni čvor je na drugom mestu od onog sa kojeg je uklonjen tumor. Nastavite naporno da radite i da se borite kao i do sada. Vidimo se uskoro", bile su reči katalonskog stratega u sredu.

13.39 - Turski fudbalski velikan Bešiktaš raskinuo je ugovor sa Portugalcem Rikardom Kvarežmom, koji je sada slobodan igrač. Raskid je uzajamno dogovoren, a Bešiktaš je, prema izveštajima medija iz te zemlje, isplatio Kvarežmi plate za sledeća četiri meseca, koliko je još trajao njegov ugovor. Kvarežmu je iz Intera u Bešiktaš doveo neakdašnji trener tog kluba Bernd Šuster 2010. godine, ali se portugalski krilni igrač nije nikad prilagodio životu u Istanbulu. Nije poznato gde će nastaviti karijeru.

13.32 - Fudbaler Mančester Sitija Samir Nasri propustiće naredne dve sedmice zbog povrede. Nasri se povredio prošlog vikenda u premijerligaškom meču protiv Njukasla, kada ga je Kolarov zamenio već u prvom delu. Dvosedmična pauza Francuza sprečava da igra protiv Redinga, Sanderlenda, Noriča, a pod velikim znakom pitanja je i njegovo učešće na meču protiv Stouka, u prvim danima nove godine. Nasrijeva povreda posebno pada teško Robertu Mančiniju, čija ekipa u veoma zgusnutom rasporedu ne sme da prosipa bodove, kako ne bi dodatno zaostao za Junajtedom.

12.59 - Predsednik Barselone Sandro Rosel uveren je da će trener Barselone Tito Vilanova ozdraviti i da neće proći mnogo vremena do njegovog povratka na klupu. Vilanova će, prema prognozama, narednih šest nedelja morati da provede na hemoterapijama i terapijama zračenja. "Tito je jak, veoma jak. To je pokazao ranije i uvereni smo da će uskoro ponovo biti sa nama. Psihički je snažan, jedino je zabrinut za suprugu, decu i roditelje. Sada je najvažnije da ozdravi i potreban mu je mir u narednom periodu", kazao je Rosel na konferenciji za novinare.

12.50 - NBA liga je izdvojila dva zakucavanja iz ove sezone, koja oni smatraju najboljim do sada. Reč je o zaista zastrašujućim kucanjima, u režiji Džeralda Hendersona iz Golden stejta i Meta Barnsa iz Los Anđeles Klipersa. Nema Blejka Grifina, ali sezona je duga...

12.25 - Odbrambeni fudbaler Juventusa Đorđo Kjelini povredio se na treningu u sredu, zbog čega bi mogao da odsustvuje sa terena i do tri meseca. Kjelini je napustio trening zbog problema sa butnim mišićem desne noge, a naknadni pregledi utvrdiće detaljnije prirodu povrede. Mediji u Italiji spekulišu da je reč o pokidanom mišiću, kao i da će „stara dama" biti prinuđena da dovede još jednog defanzivca u zimskom prelaznom roku.

12.20 - Napadač Barselone Lionel Mesi je najbolji fudbaler planete, neki tvrde i svih vremena, ali nije i najbolji sportista Argentine za ovu godinu. Priznanje za najboljeg sportistu južnoameričke zemlje dobio je bokser Serhio Martines, koji je trijumfom nad Meksikancem Hulijom Sesarom Čavezom došao do titule u srednjoj kategoriji WBC kategorije. Drugo mesto pripalo je osvajaču zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Londonu, tekvondoisti Sebastijanu Krismaniču.

12.13 - Bivše i sadašnje fudbalske zvezde, predvođene Zinedinom Zidanom sa jedne i Ronaldom sa druge strane, odigrale su sjajan humanitarni meč u Brazilu. Prihod sa susreta namenjen je siromašnom stanovništvu Afrike. Nekadašnji rivali, ali i saigrači iz Real Madrida, prevodili su timove u kojima su igrali, između ostalih: Dida, Kafu, Roke Žunior, Roberto Karlos, Ziko, Denilson, Romario, Edmundo, Vitor Baija, Fernando Kouto, Mičel Salgado, Nejmar, Leandro Damjao, ali i najbolji futsal igrač svih vremena Falkao. Meč je sudio legendarni Pjerluiđi Kolina. Treneri su bili Felipe Skolari i Alberto Pareira.

12.00 - U reprezentaciji Srbije više ne igra, ali su u Benfiki, čini se, vrlo zadovoljni onim što Nemanja Matić pruža na terenu. Zbog toga su 24-godišnjem vezisti ponudili produženje ugovora, koji u ovom trenutku ističe 2015. godine. "Bio bih vrlo zadovoljan ako bi Benfika produžila ugovor sa Matićem, koji ima ogroman kvalitet, koji se izdvaja, koji je jedan od stubova našeg tima", rekao je trener „orlova" Žezus na konferenciji za novinare.

11.55 - Osminu finala kompletiraju mečevi Real Madrid–Mančester Junajted, Valensija–PSŽ i Porto–Malaga.

11.52 - Dolazimo i do drugog derbija. Milan će igrati protiv Barselone. 

11.50 - Izvučen je i prvi par koji se može smatrati derbijem. Arsenal će igrati protiv minhenskog Bajerna. Kao četvrti par izvučeni su Šahtjor i Borusija Dortmund.

11.48 - Drugi par činiće Seltik i Juventus. 

11.46 - Izvučen je i prvi par osmine finala Lige šampiona. Galatasaraj će igrati protiv Šalkea. 

11.09 - Kontroverzni predsednik Vojvodine Ratko Butorović odlučio je da napravi korenite promene u svom klubu, a najbolji način da to učini je da napravi i veliki kadrovski rez. Upravo to je i učinio kada je smenio celokupnu upravu. Na sednici Upravnog odbora kluba smenjeni su generalni sekretar Radisav Rabrenović, sportski direktor Miodrag Pantelić, direktor marketinga Petar Nikolić, kao i saradnik i oficir za medije Ivana Smiljanić. Vojvodina će raspisati konkurs za radno mesto direktora kluba, a do njegovog izbora smenjeni Rabrenović će vršiti funkciju generalnog sekretara.

10.47 - Lebron Džejms nije ostao ravnodušan na triler završnicu meča u Jazinama, u kojem je Partizan ostao bez pobede u, doslovce, poslednjoj sekundi. Džejms je u srednjoj školi u Ejkronu u Ohaju igrao upravo sa Romeom Trevisom, košarkašom koji je "presudio" Partizanu. Džejms je uz svoj komentar na Tviteru postavio i link za video-snimak koji prikazuje poslednje sekunde meča u Zadru.

10.30 - Raspoloženi nakon pobede, i to ubedljive, nad Redingom i u skladu sa prazničnim raspoloženjem, fudbaleri Arsenala snimili su svoju verziju pesama koje, inače, u njihovu čast pevaju navijači na Emirejts stadionu.

10.00 - Pari Sen Žermen, Malaga, Bajern Minhen, Milan, Arsenal, Mančester Junajted, Barselona, Borusija Dortmund, Šalke, Real Madrid, Porto, Juventus, Šahtjor, Seltik, Galatasaraj i Valensija su imena ekipa koja su zaslužile da se nađu u bubnju na izvlačenju parova osmine finala Lige šampiona za sezonu 2012-2013. Nosioci će biti prvoplasirane ekipe iz grupne faze takmičenja, koje će imati i prednost revanša na svom terenu. Kao što je poznato, žreb je poludirigovan, tako da neće moći da se sastanu ekipe koje su igrale zajedno u grupi, ili koje dolaze iz iste zemlje. Malaga je jedini debitant u ovoj fazi takmičenja, u kojoj se Real nalazi 16. put u nizu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.