Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Jul.2024, 18:57

Светска курирска служба спрема изненађење за Србију: Нема више чекања месец дана, ево о чему је реч

Пораст онлине куповине, посебно преко AliExpress-a забележен последњих година, довео је до повећаног обима у испорукама пошиљки како унутар земље тако и у иностранству. Са овим су дошли и бројни проблеми, као што је дуго чекање пошиљки из Кине, али и њихово нестајање у дугом ланцу >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << испоруке. Фото: Pixabay Да је овим мукама можда крај наговестио је у подкасту ‘Шта после факса’ Душан Роглић, професионални рачуновођа који се тренутно бави пореским саветовањем у склопу агенције, чији је и сам директор.
Имамо једну информацију која ће можда многе и да шокира. Информација јесте та да ће АлиЕxпресс да региструје овде своје магацине који ће да буду центар за Југоисточну Европу и испорука за Србију ће бити максимално два дана – рекао је он.
Роглић је истакао да је то била и једна од тема разоговора након доласка председника Народне републике Кине. – Сам долазак АлиЕxпресс-а ће многе мале бизнисе да уништи, ем ће бити јефтини, ем испорука је два дана, биће опција број један. Јако је то лоше за нашу економију, јер колико смо толико и наплаћивали нешто као држава пореза, сада нећемо наплаћивати ништа, зато што са Кином имамо потписан уговор о слободној трговини, а мора да буде произведено у Србији 100 одсто да би ти то могао да шаљеш у Кину без додатних пореза и царине – рекао је он.
Шта би то значило?
Уколико би се ова информација стварно и обистинили и АллиЕxпресс отворио магацине у Србији, претпоставља се да би дошло до великог бума у поручивању ствари са ове платформе. За разлику од рока од месец дана, колико се чека на испоруке сада, у том случају би рок за испоруку био као и за поручивање из продавница у Србији.
То би довело до повећања броја поручених пошиљки, не само из Србије, већ и из земаља региона.
Kupovina i prodaja stambenih nekretnina u 2023. pala u velikom broju zemalja EU

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Светска курирска служба спрема изненађење за Србију: Нема више чекања месец дана, ево о чему је реч се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.