Izvor: RTS, 03.Avg.2024, 00:07

Пуцњава и експлозије на плажи у Могадишу, има погинулих и повређених

На популарној плажи у главном граду Сомалије Могадишу вечерас је одјекнула експлозија, а има погинулих и повређених, изјавио је премијер Сомалије Хасан Али Каире.
Експлозија се догодила док су се становници купали на плажи Лидо, написао је Хасан >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Али Каире на платформи Икс, не наводећи више детаља о жртвама, нити ко стоји иза експлозије.
Каире је истакао да чињеница да је до терористичког напада дошло у време  када се на плажи налази највише људи, говори о непријатељству терориста према народу Сомалије.
Сомалијска национална телевизија објавила је на платформи Икс да су снаге безбедности елиминисале нападаче и да је медицинско особље пружило помоћ повређенима.
Ниједна група још није преузела одговорност за напад, али терористичка група Ал Шабаб повезана са Ал Каидом преузела је одговорност за недавне нападе у овој земљи.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.