Belencan: Cilj sistema detekcije prekoračenja brzine je veća bezbednost saobraćaja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Sep.2024, 21:14

Belencan: Cilj sistema detekcije prekoračenja brzine je veća bezbednost saobraćaja

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je da je cilj implementacije automatskog sistema detekcije prekoračenja brzine, koji je danas počeo sa radom, poboljšanje stanja bezbednosti saobraćaja i ublažavanje saobraćenih nezgoda.
"U onim saobraćajnim nezgodama, kada su sudarne brzine veće, posledica je mnogo ozbiljnija - smrtne i teške telesne povrede. Želimo da smanjimo smrtnost, da smanjimo telesne povrede, a samim time će se i broj saobraćenih nezgoda smanjiti", rekao je Belencan za Tanjug.
Belencan je naveo da se u Beogradu nalaze četiri kamere ovog sistema i to tri kamere na teritoriji Novog Beograda - na ukrštanju Brankovog mosta i bulevara Nikole Tesle, na uglu...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Automatska detekcija prekoračenja brzine možda se proširi i na druge gradove

Izvor: Radio 021, 17.Sep.2024, 07:08

Pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan izjavio je da je cilj implementacije automatskog sistema detekcije prekoračenja brzine poboljšanje bezbednosti saobraćaja.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.