Hezbolah izveo napade na bazu IDF Tel Nof i obaveštajni centar na severu Izraela

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Okt.2024, 16:06

Hezbolah izveo napade na bazu IDF Tel Nof i obaveštajni centar na severu Izraela

Libanska militantna grupa Hezbolah saopštila je danas da je izvela napad dronom na izraelsku vazdušnu bazu Tel Nof, južno od Tel Aviva i da je salvom raketnih projektila gađala obaveštajni centar u gradu Safed na severu Izraela.
Sukob između Izraela i Hezbolaha izbio je pre godinu dana kada je Hezbolah počeo da lansira rakete na severne delove Izraela u nameri da pruži podršku palestinskom Hamasu, navodi Rojters.
Sukob se intenzivirao tokom poslednjih nekoliko nedelja nakon što je Izrael bombardovao južni Liban, južna predgrađa Bejruta i dolinu Beka.
U tim izraelskim udarima poginuli su mnogi od vodećih članova Hezbolaha, a ta pro-iranska militantna grupa je, u znak odmazde, raketirala ciljeve...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.