Menendez saradnicima rekao da će podneti ostavku u Kongresu SAD

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2024, 08:19

Menendez saradnicima rekao da će podneti ostavku u Kongresu SAD

Američki demokratski senator Bob Menendez rekao je svojim saradnicima da će podneti ostavku u Kongresu nakon što je proglašen krivim po šest tačaka optužnice za primanje mita.

Menendezu (70), koji je poznati albanski lobista, se sudilo zbog primanja mita u gotovini i zlatnim polugama kako bi učinio uslugu biznismenima iz Nju Džerzija, kao i da je radio kao strani agent u korist Egipta, što je Menendez negirao.

Nakon izricanja presude, lider većine u Senatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << SAD Čak Šumer pozvao je Menendeza da podnese ostavku, a guverner Nju Džerzija Fil Marfi pozvao je Senat da, ukoliko Menendez odbije da podnese ostavku, glasaju za to da on bude izbačen.

Tužioci su insistirali na tome da je u senatorovom domu tokom pretrage FBI 2022. zaplenjeno više od 480.000 dolara u gotovini, kao i zlatnih poluga vrednih 150.000 dolara, navodeći da je to prihod od primanja mita.

Pre nego što je optužen, Menendez je bio na čelu uticajnog Odbora za spoljne poslove u Senatu.

Menendez je srpskoj javnosti poznat kao albanski lobista, koji je tražio od administracije u Vašingtonu da izvrši pritisak na Srbiju da prizna nezavisnost tzv. Kosova.

On je tokom karijere izjavljivao da je ponosan što su SAD 2008. godine među prvima priznale nezavisnost južne srpske pokrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Albanski lobista Bob Menendez podneo ostavku nakon presude za primanje mita: Sastajao se sa Đilasom i Tepić

Izvor: VojvodinaUzivo.rs, 18.Jul.2024

Bob Menendez senator is Sjedinjenih država najavio je da će podneti ostavku u Kongresu nakon što je proglašen krivim za primanje mita, među kojima je su i albanski lobisti izveštava NBC News. Dragan Đilas, Marinika Tepić i Borko Stefanović su se sastajali sa osuđenim senatorom. Menendez (70),...

Nastavak na VojvodinaUzivo.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.