Novi Sad za početnike: Besplatna tematska tura Tajne Petrovaradinske tvrđave 22. septembra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Sep.2024, 09:10

Novi Sad za početnike: Besplatna tematska tura "Tajne Petrovaradinske tvrđave" 22. septembra

Tematska vođena tura "Tajne Petrovaradinske tvrđave" u okviru projekta "Novi Sad za početnike", održaće se u nedelju 22. septembra, s početkom u 12 časova. Mesto sastanka i polaska u obilazak biće kod glavnog ulaza u Vojnu bolnicu – "Gradić".
U okviru ove ture zainteresovani će se upoznati sa istorijom "Gradića" i interesantnim životom njegovih stanovnika i Petrovaradinske tvrđave. Otkriće kako je nastajalo ovo veličanstveno utvrđenje koje su gradila ugledna imena vojne arhitekture austrijske carevine skoro ceo jedan vek. Čuće zanimljive priče o tome ko je sve boravio na ovom mestu, ali i ko je pokušavao da osvoji današnji simbol Novog Sada i Petrovaradina, a kako su se vojnici i njeni stanovnici branili....

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.