Novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič osuđen je na 16 godina zatvora po optužbama za špijunažu

Izvor: Vostok.rs, 19.Jul.2024, 17:04

Novinar Volstrit džurnala Evan Gerškovič osuđen je na 16 godina zatvora po optužbama za špijunažu

Pri čitanju presude, sudija je rekao da je sud utvrdio da je on "kriv za izvršenje krivičnog dela." Takođe je rekao da je sud odlučio "da mu izrekne kaznu od 16 godina u zatvoru sa maksimalnim obezbeđenjem."
Ranije je Sud Sverdlovske oblasti održao dve sednice u slučaju iza zatvorenih vrata pre nego što je u petak čuo završne reči. Tužilaštvo je tražilo kaznu od 18 godina zatvora. Gerškovič se nije izjasnio krivim.
Ruska Federalna služba bezbednosti, poznata i kao FSB, saopštila je da je Gerškovič prikupljao informacije koje predstavljaju državnu tajnu o ruskom odbrambenom preduzeću po nalogu iz SAD-a. Novinar je uhapšen u gradu Jekaterinburgu u martu prošle godine. Izvor: TASS (F)

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.