Hrvatska - Srbija: Zagreb će biti pod opsadom

Izvor: Mondo, 10.Feb.2013, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvatska - Srbija: Zagreb će biti pod opsadom

Hrvati se ozbiljno pripremaju za utakmicu protiv Srbije 22. marta u Zagrebu u kvalifikacijama za Mundijal u Brazilu. Biće angažovane najveće snage bezbednosti u istoriji.

Utakmica koja je "više od igre", duel Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu u sklopu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2014. godine, veliki je izazov za Hrvatski fudbalski savez koji je ozbiljno prionuo na posao kako bi sve prošlo bez ijednog >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << incidenta ili mrlje.

Prema najavama iz Zagreba, biće angažovan najveći broj pripadnika bezbednosti u istoriji hrvatskog fudala, najavljuju iz nama susedne zemlje.

"U osiguranju utakmice učestvovaće frapantan broj ljudi", kaže glavni "beznednjak" u Hrvatskom fudbalskom savezu Zoran Cvrk, prenosi "Jutarnji list".

On nije pojasnio šta znači to "frapantan broj ljudi", naglašavajući da će konačnu reč imati policija.

"Na ovoj utakmici i njenom obezbeđivanju radimo već dva meseca", dodao je on.

Nije reč samo o stadionu, već će ceo Zagreb biti pod opsadom, svi bitniji punktovi, a pogotovo prilazi Maksimiru.

"Odlučili smo da postavimo nekoliko kontrola ulaznica, tako da oni koji nemaju karte neće moći ni da priđu stadionu, kako ne bi tamo visili po ogradama", kaže Cvrk.

Praksa u Evropi je da na utakmicama visokog rizika bude jedan pripadnik bezbednosti na 100 gledalaca. Stadion Dinama ima oko 36.000 mesta, što prostom računicom daje oko 360 redara. Nesumnjivo da će ih 22. marta biti mnogo, mnogo više.

Dosadašnji rekord po broju pripadnika bezbednosti na utakmici hrvatske reprezentacije postavljen je 2008. godine kada su igrale Hrvatska i Engleska. Tada je u obezbeđenju utakmice bilo uključeno 1.400 policajaca i 800 redara, podseća "Jutarnji list".

Ono što jće Hrvatima olakšati posao jeste što neće biti organizovanog dolaska navijača iz Srbije. Kada je Srbija bila domaćin rukometnog prvenstva za muškarce prošle godine, bilo je angažovano oko 5.000 policajaca, koji su bili raspoređeni još od granice sa Hrvatskom.

Proena zagrebačkog lista je da za meč Hrvatska - Srbija u fudbalu neće biti angažovano baš toliko pripadnika snaga bezbednosti, ali da je sigurno da će biti nadmašen rekord od utakmice sa Engleskom i da bi trebalo očekivati da će tog dana raditi bar 3.000 policajaca.

Utakmica Hrvatska - Srbija biće odigrana u petak, 22. marta u 18 sati.

(MONDO - foto: AP/arhiva)
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo,   Fudbal

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hrvati spremaju rekordan broj policajaca za Srbiju

Izvor: Sportal.rs, 10.Feb.2013

Hrvatska je na nogama, jer im uskoro u goste dolaze najbolji fudbaleri Srbije. Utakmica reprezentacije Hrvatske sa Srbijom najveći je izazov za tamošnju policiju u istoriji sportskih događaja naših komšija.

Nastavak na Sportal.rs...

MOBILIZACIJA: Zagreb pod opsadom zbog Orlova

Izvor: Kurir, 10.Feb.2013

Hrvatske vlasti će za utakmicu protiv Srbije organizovati do sada neviđeni broj snaga bezbednosti..ZAGREB - Duel između fudbalskih reprezentacija Hrvatske i Srbije 22. marta na "Maksimiru" biće ispraćen posebnim merama bezbednosti. Vlasti Hrvatske su najavile da će, ne samo deo oko stadiona, već...

Nastavak na Kurir...

Maksimir pod opsadom zbog Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Feb.2013

Utakmica koja je "više od fudbala", duel Hrvatske i Srbije 22. marta u Zagrebu u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2014, veliki je izazov za fudbalski savez domaćina, Hrvatski nogometni savez (HNS), koji je ozbiljno prionuo na posao kako bi sve prošlo bez incidenata.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.