Kecmanoviću maraton protiv Grikspora, kraj za Đerea, Alkaraz rutinski, Siner se namučio

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2024, 16:30

Kecmanoviću maraton protiv Grikspora, kraj za Đerea, Alkaraz rutinski, Siner se namučio

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Engleske u Vimbldonu, pošto je danas u drugom kolu, posle maratona u pet setova, pobedio Holanđanina Talona Grikspora sa 4:6, 7:6 (9:7), 1:6, 6:2, 6:3.

Grikspor je dva puta vodio, a kada je treći set dobio sa 6:1 izgledalo je da će, kao 27. nosilac, opravdati status favorita, ali je tada Kecmanović zaigrao izvanredno i ubedljivo je dobio naredna dva seta.

Iako je holandskom teniseru >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << servis moćno oružje, Kecmanović je imao pet brejk šansi više. Obojica su iskoristili po četiri, ali je srpski teniser to uradio tri put u poslednja dva seta.

Kecmanović je imao bolji odnos vinera i neiznuđenih grešaka od Grikspora, a bio je uspešniji i na mreži, pa je zasluženo slavio.

U trećem kolu najverovatnije će imati mnogo teži zadatak, jer će mu gotovo sigurno protivnik biti prvi igrač sveta Janik Siner, koji večeras igra protiv Matea Beretinija.

Đere posle maratona eliminisan na startu Vimbldona

Srpski teniser Laslo Đere eliminisan je danas u prvom kolu Vimbldona pošto ga je posle dva dana u pet setova pobedio Francuz Luka Puj rezultatom 3:2 (3:6, 7:6(7:4), 3:6, 6:3, 6:1) za dva sata i 53 minuta.

U meču koji je počeo juče i bio prekinut zbog kiše, danas je bolje krenuo Đere. Meč je bio prekinut kod 1:1 u setovima, a srpski teniser je danas osvojio treći set i poveo 2:1, ali je Francuz ipak uspeo da napravi preokret i stigne do drugog kola.

Lajović i Nagal eliminisani u prvom kolu dubla na Vimbldonu

Srpski teniser Dušan Lajović i Sumit Nagal iz Indije nisu uspeli da se plasiraju u drugo kolo Vimbldona u dubl konkurenciji, pošto su danas u prvom kolu poraženi od Španaca Pedra Martineza i Haumea Munara 6:2, 6:2.

Meč je trajao 67 minuta. Martinez i Munar će u drugom kolu igrati protiv Finca Harija Heliovara i Britanca Henrija Patena, koji su savladali Italijane Simonea Bolelija i Andrea Vavasorija 6:3, 6:4.

Lajović je pre dva dana poražen u prvom kolu u singl konkurenciji od Bugarina Grigora Dimitrova 6:3, 6:4, 7:5.

Karlos Alkaraz rutinski stigao do trećeg kola Vimbldona

Branilac titule na Vimbldonu, španski teniser Karlos Alkaraz, rutinski je stigao do trećeg kola pošto je danas pobedio Australijanca Aleksandra Vukića rezultatom 3:0 za sat i 51 minut.

Alkaraz je imao malo problema samo u prvom setu, u kom su oba tenisera napravila po dva brejka, pa je set otišao u taj-brejk, koji je Španac ipak osvojio.

U naredna dva seta branilac pehara je dominirao i lako stigao do trećeg kola u kom će mu rival biti Frensis Tijafo koji je rutinski savladao Hrvata Bornu Ćorića rezultatom 3:0 (7:6(7:5), 6:1, 6:3).

Janik Siner plasirao se u treće kolo Vimbldona

Svetski teniser broj jedan i prvi nosilac turnira, Italijan Janik Siner, plasirao se u treće kolo Vimbdlona gde će igrati protiv Srbina Miomira Kecmanovića tako što je pobedio zemljaka Matea Beretinija rezultatom 3:1 (7:6(7:3), 7:6(7:4), 2:6, 7:6(7:4)) posle tri sata i 46 minuta igre.

U izuzetno neizvesnom i napetom duelu dva zemljaka presudile su sitnice. Siner je uspeo da osvoji sva tri seta koja su došla do taj-brejka. Beretini je posle lako dobijenog trećeg seta u četvrtom imao veliku šansu da uvede meč u peti set, ali je odmah pošto je napravio brejk izgubio servis, a u taj-brejku se Siner ponovo pokazao kao mentalno jači u ovom trenutku.

Siner će meč trećeg kola protiv Kecmanovića igrati u petak, a satnica će biti određena u četvrtak.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Lajović ispao i u dublu

Izvor: Sportal.rs, 03.Jul.2024

Srpski teniser Dušan Lajović završio je učešće i u dubl konkurenciji, pošto je poražen u prvom kolu.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.