Erdogan saopštio: Turski parlament će održati obećanje, ali...

Izvor: B92, 26.Sep.2023, 13:42

Erdogan saopštio: Turski parlament će održati obećanje, ali...

Turski parlament održaće obećanje i ratifikovati kandidaturu Švedske za NATO ako administracija Džozefa Bajdena omogući prodaju američkih aviona F-16 Ankari.

To je saopštio danas predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan, prenose turski mediji.

Erdogan je, u obraćanju novinarima na povratku iz azerbejdžanske enklave Nahičivan, rekao da su ministar spoljnih poslova Hakan Fidan i američki državni >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sekretar Entoni Blinken razgovarali o kandidaturi Švedske za članstvo u NATO-u prošle nedelje u Njujorku, prenosi Rojters.

Erdogan je naveo da američka administracija povezuje prodaju borbenih aviona F-16 Turskoj sa ratifikacijom kandidature Švedske od strane Ankare.

"Ako oni (SAD) održe svoja obećanja, naš parlament će održati svoje obećanje.

Turski parlament će imati konačnu reč o članstvu Švedske u NATO-u", istakao je turski predsednik.

Erdogan je najavio i da bi izraelski premijer Benjamin Netanjahu mogao da poseti Tursku u oktobru ili novembru, dodajući da će uzvratiti posetu nakon toga, prenose turski mediji.

Netanjahu i Erdogan sastali su se prvi put prošle nedelje na marginama Generalne skupštine Ujedinjenih nacija u Njujorku, u trenutku kada dve regionalne sile rade na poboljšanju dugo zategnutih odnosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: NATO

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.