Srbija se neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2024, 13:58

Srbija se neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan

Srbija će izgradnjom gasovoda do Severne Makedonije dobiti još jednu gasnu intekonekciju, pored one koju već ima sa Bugarskom i kraka gasovoda Turski tok kroz našu zemlju, izjavio je danas u Skoplju premijer Miloš Vučević i istakao da se Srbija neće odreći nijednog izvora snabdevanja gasom koji je dostupan.
"Cilj je da se izradi gasni interkonektor između Srbije i Severne Makedonije. To će biti drugi interkonektor koji naša država ima. Radili smo sa Bugarima, a sada idemo sa prijateljima iz Severne Makedonije. Naravno, mi smo veoma ponosni i na projekat kraka turskog ili južnog toka, kako god hoćete da ga zovete. Da nema tog projekta i da nismo izgradili...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vučević u Skoplju: Potpisan memorandum o izgradnji gasovoda

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Okt.2024, 13:54

Premijer Srbije Miloš Vučević izjavio je danas u Skoplju da su Srbija i Severna Makedonija potpisale Memorandum koji predviđa zajedničku izgradnju gasovoda dužine oko 70 kilometara, koji bi imao godišnji kapacitet od oko 14 milijardi kubnih metara prirodnog gasa.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.