Holandski ministar odbrane: U Ukrajinu uskoro stižu lovci F-16 iz Holandije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Jul.2024, 08:16

Holandski ministar odbrane: U Ukrajinu uskoro stižu lovci F-16 iz Holandije

Ministar odbrane u holandskoj vladi Ruben Brekelmans saopštio je da će u Ukrajinu u bliskoj budućnosti stići lovci F-16 iz Holandije.

"Mogu da kažem da će F-16 uskoro stići i da radimo naporno da se to desi što je pre moguće. Ako podelimo detalje, tačan datum i vreme, to će biti veoma vredna informacija za ruski režim. I ne želimo da ih činimo informisanijima nego što jesu. To je nešto što neću da delim", rekao je on, ne želeći da otkrije tačan broj aviona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << koji će biti isporučeni, prenosi Unian.

Rekao je da ukrajinski piloti vrlo brzo uče i rade neverovatan posao i dodao da je se svi procesi transfera oružja moraju odvijati na bezbedan i pouzdan način.

Takođe je istakao da su borbeni avioni važni za odbranu.

"Mislim da će za protivvazdušnu odbranu biti najvažnija upotreba F-16 u prvoj fazi. I možda će vremenom moći da se koriste za druge manevre. Ali prioritet je protivvazdušna odbrana", zaključio je Brekelmans.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.