Novi rat? Situacija je opasnija od one u Ukrajini

Izvor: B92, 22.Sep.2023, 22:05

Novi rat? "Situacija je opasnija od one u Ukrajini"

Sukob između Palestine i Izraela je veoma opasan jer može da preraste u verski rat, izjavio je danas palestinski ambasador u Moskvi Abdel Hafiz Nofal.

"Smatramo da je situacija oko Palestine opasnija od one oko Ukrajine, jer ako međunarodna zajednica ne učini ništa da zaustavi politiku Izraela, ako ne bude insistirala na principu dve države, ona preti da preraste u verski rat, a niko nije spreman na to", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << rekao je Nofal za TASS.

On je podsetio na reči palestinskog predsednika Mahmuda Abasa, koji je rekao na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija, da kada jednom bude pokrenut verski rat, niko neće moći da ga zaustavi.

Prema njegovim rečima, takav scenario bi bio opasan ne samo za Palestince i Izraelce, već i za ceo svet. Nofal je istakao da je trenutna situacija oko Palestine izuzetno napeta.

"I mislimo da je krajnje vreme da Ujedinjene nacije sazovu mirovnu konferenciju o Bliskom istoku koja bi pomogla uspostavljanju trajnog mira u regionu", dodao je on.

Obraćajući se na 78. zasedanju Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, palestinski lider Mahmud Abas pozvao je na organizovanje mirovne konferencije o Bliskom istoku koja bi uključila sve zainteresovane strane u rešavanju palestinskog problema na osnovu rezolucija UN.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"SITUACIJA OPASNIJA OD ONE U UKRAJINI" Svet upozoren na novo krvavo žarište: Niko nije spreman na to

Izvor: SrbijaDanas.com, 22.Sep.2023

Palestinski lider Mahmud Abas pozvao je na organizovanje mirovne konferencije o Bliskom istoku...Sukob između Palestine i Izraela je veoma opasan jer može da preraste u verski rat, izjavio je danas palestinski ambasador u Moskvi, Abdel Hafiz Nofal...- Smatramo da je situacija oko Palestine opasnija...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.