Raste pritisak na Bajdena da ublaži ograničenja Ukrajini na upotrebu oružja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Sep.2024, 23:57

Raste pritisak na Bajdena da ublaži ograničenja Ukrajini na upotrebu oružja

Administracija predsednika SAD Džozefa Bajdena suočila se danas sa sve većim pritiskom i republikanaca i njegovih kolega demokrata da ublaži ograničenja u pogledu načina na koji Ukrajina može da koristi oružje koje su im SAD obezbedile u ratu protiv Rusije.
Senator Ben Kardin, demokrata, predsedavajući Komiteta Senata za spoljne poslove, rekao je da je vreme da se dozvoli Ukrajini da bude u stanju da se brani od vazdušnih napada na efikasniji način, a da SAD treba da budu lider u tom pogledu, preneo je Rojters.
Uprkos molbama predsednika Ukrajine Volodimira Zelenskog, Bela kuca nije bila voljna da dozvoli da se oružje koje su isporučile...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Tajms: SAD neće dozvoliti Ukrajini da upotrebi balističke rakete dugog dometa ATACMS

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Sep.2024, 07:59

SAD neće dozvoliti Ukrajini da upotrebi balističke rakete dugog dometa ATACMS, koje Ukrajina koristi u pograničnim područjima s Rusijom, kako bi se sprečila dalja eskalacija sukoba, preneo je Tajms...SAD će, prema pisanju Tajmsa, možda dozvoliti Ukrajini da koristi britanske i francuske rakete...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.